Nieuwbouw architect Den Haag

Altijd al gedroomd om uw droom woning te laten ontwerpen? De architecten van CNCPT A helpen u graag verder om uw droom te verwezenlijken. Het analyseren van uw wensen en u als gebruiker is waar voor ons de uitdaging ligt om een unieke nieuwbouw woning te ontwerpen. Hieronder vindt u een greep uit onze ontworpen nieuwbouw woningen en zelfbouwkavel woningen.

De verschillende fases tijdens het ontwerpen van een nieuwbouwproject

Het ontwerpen van een nieuwbouwproject bestaat uit 9 verschillende fases. We leggen ze hieronder kort aan u uit.

Fase 1: initiatie

In de initiatie fase ligt de focus op het in kaart brengen van de huidige situatie. Zo maken we inzichtelijk wat er mogelijk is binnen het bestemmingsplan en zullen we uw wensen en ideeën vertalen naar een concept schetsontwerp. Lees hier meer over de initiatie fase.

Fase 2: voorontwerp

Tijdens de voorontwerp fase ligt de focus op de vormgeving. Door gebruik te maken van 3D-visualisaties, maken we het ontwerp inzichtelijk. Door dit 3D-ontwerp krijgt u een goede indruk over hoe het project er uiteindelijk uit komt te zien. Lees hier meer over de voorontwerp fase.

Fase 3: definitief ontwerp

Wanneer we bij de definitief ontwerp fase aangekomen zijn, speelt de materialisatie een belangrijke rol. Tijdens deze fase kunt u een elementenbegroting laten opstellen. Hierdoor krijgt u een realistisch beeld van de bouwkosten en kunt u het ontwerp eventueel nog aanpassen aan uw budget. Lees hier meer over de definitief ontwerp fase.

Fase 4: omgevingsvergunning fase

In sommige gevallen speelt een omgevingsvergunning een belangrijke rol bij het realiseren van het nieuwbouwproject. In deze fase gaan we aan de slag met het geschikt maken van het ontwerp, indien een omgevingsvergunning noodzakelijk is. Lees hier meer over de omgevingsvergunning fase.

Fase 5: technisch ontwerp

Op dit moment is het ontwerp gereed en is de vergunning inmiddels aangevraagd bij de gemeente. Tijdens deze fase maken we van de bouwtekeningen een technisch ontwerp en leggen we alle bouwvoorbereidingen en noodzakelijke gegevens vast. Lees hier meer over de technisch ontwerp fase.

Fase 6: aanbesteding

Tijdens deze fase heeft u de mogelijkheid om bij meerdere aannemers een prijsopgaaf aan te vragen. Omdat de prijzen gevormd worden op basis van het technisch ontwerp, kunt u de offertes goed met elkaar vergelijken. Lees hier meer over de aanbesteding fase.

Fase 7: contractvorming

Tijdens fase 7 adviseren we u graag over de inhoud van de aanneemovereenkomst. In dit contract staat onder andere wat er gemaakt moet worden, wat het gaat kosten, de garanties en het startmoment. Lees hier meer over de contractvorming fase.

Fase 8: uitvoeringsontwerp

Als resultaat van de contractvorming fase zijn er vaak aanpassingen aan het ontwerp nodig. De uitvoeringsontwerp fase is gereserveerd voor het afstemmen van de uitvoeringstechnologie, materialisatie en de detaillering. Lees hier meer over de uitvoeringsontwerp fase.

Fase 9: bouw

De laatste stap is de leukste, namelijk de bouw fase. Tijdens deze fase wordt het project uitgevoerd en kunt u zien hoe het ontwerp stukje bij beetje tot leven komt. Lees hier meer over de bouw fase.

Contact opnemen met CNCPT A

Heeft u vragen over het laten ontwerpen van een nieuwbouwproject of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

nl_NL