Over ons

High-end

Architecture

Studio

CNCPT A is in 2019 opgericht door Maja Frackowiak-Fernandez en Tjarda Roeloffs Valk. Gevestigd in Den Haag, Nederland, bieden we conceptgebaseerde architectuur en technische oplossingen voor hedendaagse architectonische vraagstukken in verschillende delen van de wereld. Onze ontwerpen variëren van gebouwen in alle soorten en maten, tot stedenbouwkundige en landschapsvisies, tot installaties en interieurs. Wat hen verenigt, is onze analytische benadering van elk afzonderlijk project dat we aannemen.

Daarbij verdiepen we ons in de behoeften en ambities van onze klanten, in de stedenbouwkundige / landschappelijke context van de locatie en wegen we met zorg elk stukje natuur waar we op bouwen af.

Het is onze ambitie om duurzame projecten te realiseren, door onze conceptgebaseerde architectuur en technische oplossingen, die niet alleen op zichzelf functioneren, maar ook hun context, openbare ruimte en gemeenschappen activeren.

“We zijn constant op zoek naar de best mogelijke oplossingen voor mens en natuur.”

Maja

Frackowiak-Fernandez

Founding partner / principal architect, toonaangevend CNCPT A sinds 2019

Opleiding: Universität Stuttgart, Duitsland; Politechnika Poznańskia, Polen

 

Maja’s persoonlijkheid en architectuur zijn gevormd door haar vele internationale ervaringen op academisch, professioneel en persoonlijk niveau. Na architectuur- en stedenbouwkundige studies in Polen en Duitsland verhuisde ze naar Spanje om samen te werken met Manuel Ocaña. Tijdens haar tijd in Madrid werkte Maja aan projecten op basis van sterke en buitengewone concepten, die later werden afgewezen in meerdere architecturale publicaties. Daarna verhuisde ze terug naar Duitsland, waar ze samen met Scholl Architecten de fijne kunst van architectonische details leerde en hoe het een gebouw kan laten staan of vallen. Haar volgende stap was verhuizen naar Nederland waar ze 10 jaar werkte bij LIAG, een van de oudste architecturale studio’s van Nederland. Deze periode was een constante leercurve in flexibele en multifunctionele architectuur waar duurzaamheid centraal staat. Ze was gespecialiseerd in design voor kinderen en jongvolwassenen en maakte deel uit van teams die meerdere kleuterscholen, scholen en universiteiten ontwierpen. Haar meest uitdagende maar ook meest lonende project bij LIAG was het leiden van het ontwerpteam van het internationaal erkende Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie – een kinderziekenhuis waar principes van een helende omgeving in praktijk zijn gebracht. In 2019 was Maja mede-oprichter van CNCPT A, waar ze haar interesses in conceptuele architectuur blijft ontwikkelen met de nadruk op flexibiliteit van gebouwen, adaptief hergebruik en transformatie.

“Ik ben ervan overtuigd dat een goed concept de sleutel is tot uitstekende architectuur. En een concept kan pas echt sterk zijn als het gebaseerd is op functionaliteit, flexibiliteit en ruimtelijke harmonie. Als dat zo is, zal het tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van de gebruiker, hen uitdagen om nieuwe manieren te proberen om de bekende activiteiten uit te voeren en mogelijkheden te bieden voor noodzakelijke transformaties. Zo wordt ultieme duurzaamheid bereikt: door de tand des tijds te doorstaan. ”

Tjarda

Roeloffs Valk

Oprichter en manager van partner / hoofdingenieur, leidende CNCPT A sinds 2019

Opleiding: Hogeschool Utrecht, Nederland; Gebouwde omgeving.

 

Tjarda is een Creative Concepter met een passie voor innovatie en creativiteit. Met zijn analytische vaardigheden ondersteunt hij het ontwerpproces en brengt hij een frisse kijk op bestaande problemen door aangepaste, vaak onverwachte oplossingen te bieden. Tijdens zijn studie in Utrecht kwam Tjarda bij het team van LIAG Architecten, waar hij werkte aan zijn afstudeerproject. De volgende 5 jaar bleef hij bij LIAG werken en leerde in de praktijk de complexiteit van het ontwerp- en bouwproces. Gedurende die tijd werkte hij aan vele ingewikkelde projecten, waaronder verschillende met Maja, waaronder aan het internationaal erkende Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. Zijn volgende stap was het starten van een eigen bedrijf. Samen met een oud-collega en oude universiteitsvrienden is hij mede-oprichter van Studio Kustlijn Architecten. Het doel van Kustlijn was om interieurontwerp, architectuur en techniek te combineren en tegelijkertijd een positieve ervaring voor hun klanten te leveren. Tjarda specialiseerde zich in de productie van volledig geïntegreerde plannen voor renovaties, verbouwingen en nieuwbouwprojecten. Hierdoor kon hij zijn knowhow versterken en zijn netwerk in de bouwwereld uitbreiden. Na een periode van 6 jaar en meer dan 100 projecten kwam de behoefte aan een nieuwe richting met een nieuwe focus. In 2019 startten Tjarda en Maja CNCPT A, waar hij zich richt op toekomstgerichte, op design gebaseerde concepten, functionaliteit en flexibiliteit.

“Om een bouwproces succesvol te laten zijn, is het net zo belangrijk om het juiste ontwerp te hebben als om de juiste mensen bij elkaar te brengen. De persoonlijke aspecten van het ontwerp- en bouwproces mogen nooit worden onderschat. Alle gebouwen zijn immers voor mensen.”

nl_NL