Uitbouw architect

Moderne uitbouw DOOR cncpt a ARCHITECTEN

Wanneer mensen meer ruimte willen om te wonen of te werken, denken ze vaak aan verhuizen. Dit is echter niet altijd nodig, omdat het huidige pand ook uitgebouwd kan worden. Weet u niet precies waar u moet beginnen wanneer u uw woning of pand wilt gaan uitbouwen? Neem dan contact op met de architecten van CNCPT A, we helpen u graag met een passende oplossing. Bekijk hieronder onze uitbouwprojecten of bekijk de andere manieren om uw woning uit te breiden.

Project AR14.

Met drie ingrijpende ingrepen is een pittoreske hoekwoning in Voorburg volledig verbouwd tot een moderne woning met uitbouw en vide die de leefruimtes aan elkaar verbinden. Als eerste is een kleine uitbreiding aan de achterkant van het huis toegevoegd, wat een nieuwe ingang heeft gecreëerd en zo de layout om de tuin gewikkeld, waardoor de natuur meer betrokken is in- en om hethuis.

PROJECT CIAPAS.

Recentelijk geopend maar nu al een house hold name in de Haagse restaurant scene is het Mexicaanse restaurant Chiapas Taco Cartel, ontworpen door CNCPT A in het Zeeheldenkwartier van Den Haag. Het restaurant met Amsterdamse roots  heeft gelukkig besloten ook uit te breiden naar Den Haag. Het interieur ontwerp van het Mexicaanse restaurant is geïnspireerd op de meest zuidelijke provincie van Mexico, “Chiapas”, die bekend staat om zijn fenomenale streetfood, kleurrijke taxi’s en prachtige natuur.

PROJECT FH154.

Toen we onze klanten voor het eerst ontmoetten, waren ze in verwachting van hun eerste kind en hadden behoefte aan meer ruimte. Ze verrasten ons met een uitdagend concept. Het ombouwen van een voormalige kleine brandweerkazerne tot woonhuis geschikt voor hun gezin. Op het moment van aankoop was dit pittoreske gebouw slechts 67 m2, verdeeld over twee verdiepingen, met een kleine achtertuin van 15 m2. Hun wens was om het om te bouwen tot een woning geschikt voor met drie slaapkamers geschikt voor het hele gezin.

PROJECT FH258.

Zoals velen in de huidige woningmarkt was de eigenaar van dit souterrain, onderdeel van een drie-laags rijtjeshuis in het gewilde Haagse Valkenboskwartier, beland in een spagaat. Hoog verkopen en nog duurder kopen, of in zijn geliefde huis blijven in het buurtje waaraan hij gehecht is. Jarenlang heeft hij zijn 1-slaapkamerwoning gebruikt als hotel en uitvalsbasis tijdens intens forenzen tussen Brussel en Den Haag.

PROJECT HEZW.

Normaal gesproken is de bestemming van een uitbouw om de woonkamer of de keuken te vergroten. In dit geval hebben we een iets complexere puzzel opgelost. De vraag was niet alleen om een slimme moderne uitbreiding van de woon- en  eetkamer uit te voeren, maar óók om twee nieuwe slaapkamers toe te voegen. De uitdaging was om de kamers achter de aanbouw van voldoende daglicht te voorzien. Dit is niet alleen verplicht om een bouwvergunning te verkrijgen, maar nog belangrijker essentieel voor het comfort van de bewoners.

PROJECT KA01.

KA01 is een villa gelegen in de wijk welbekende Vogelwijk in Den Haag. Deze prachtige buurt is ontwikkeld in de jaren ’30 en staat, vanwege zijn buitengewone architectonische kwaliteiten, onder gemeentelijke bescherming. Gemeentelijke bescherming met hoofdletters mag daaraan worden toegevoegd.

PROJECT KO18.

Aan het prachtige Koningsplein in Den Haag staat dit ooit vervallen statige herenhuis.. Waar het Koningsplein de laatste jaren een volledige transformatie heeft ondergaan, kon dit pand niet acherblijven. Het is compleet gerenoveerd in een moderne stijl, maar met respect voor de originele decoratieve elementen binnen- en buitenshuis. Een van de voornaamste aanpassingen is het openen van de begane grond.

PROJECT PS29.

Het Arnage project is gelegen in het hart van het centrum van Den Haag en was van oorsprong jarenlang een kantoorgebouw. Samen met de ontwikkelaar hebben we een nieuw concept gecreëerd voor dit fantastische pand. Na een grondige renovatie en complete transformatie wordt het binnenkort omgebouwd tot vier high-end appartementen.

PROJECT SY40.

Als je je afgevraagd wat je met een smalle lager gelegen garage kan doen, is onze verbouwing van de SY 40 het ultieme voorbeeld. Een complete transformatie van garage naar ruime loft woning met vide. De bouwvergunning hiervoor is snel verkregen doordat de toegevoegde ruimtes volledig voldoen aan alle regels van het bestemmingsplan en bouwbesluit.

PROJECT WK26.

Dit project was een waar genoegen voor ons, waarin wij de eer hadden om voor een mooie surf-familie een op maat gemaakte uitbouw te ontwerpen. De familie bezit een huis met drie verdiepingen in Scheveningen, de strandbuurt van Den Haag en het hart van de lokale surfgemeenschap.

Onze steden, hier in Nederland nog meer dan waar dan ook, worden elke dag meer bevolkt. Het aantal vierkante meters perceel per inwoner wordt met de minuut kleiner. De prijs van onroerend goed stijgt enorm. Nieuwe visies om het probleem in de toekomst op te lossen, ontstaan en worden besproken op architecturale, sociale en politieke platforms. Oude en nieuwe ideeën over publiek eigendom en het delen van concepten worden onder de loep genomen en geanalyseerd op verschillende aspecten van het moderne leven.

 

Maar wat moet u doen als uw huidige huis op dit moment gewoon niet meer bij uw levensstijl past en u het zich niet kunt veroorloven om het simpelweg te ruilen voor een groter huis of te wachten op toekomstige oplossingen? We raden u aan om uw eigendom te bekijken met dezelfde duurzame aanpak die we adviseren voor al uw geliefde bezittingen en te analyseren of u het kunt hergebruiken, repareren of recyclen. In termen van een huis betekent dit het verbouwen naar uw huidige behoeften, de kapotte onderdelen repareren en de energielekken dichten en tot slot bewust zijn van de levenscyclus van alle materialen die u gebruikt en weggooit.

 

Het merendeel van onze klanten komt bij ons met precies dit dilemma. Natuurlijk is elk huis en elke eigenaar anders en hebben ze allemaal een iets andere oplossing nodig, maar er zijn veel aspecten die ze gemeen hebben. Vaak is de oplossing een nieuwe, op maat gemaakte indeling en een relatief kleine uitbreiding van de woning. En aangezien het merendeel van de woningen geschakelde woningen zijn, kunt u deze slechts op vier manieren uitbreiden: naar achteren, omhoog, omlaag of intern.

 

De stappen van het ontwerpen van een uitbouwproject

Bij CNCPT A delen we het proces rondom het uitbouwen van een pand of woning op in 9 verschillende stappen. We leggen hieronder aan u uit wat deze stappen precies inhouden.

In de initiatie fase ligt de focus op het in kaart brengen van de huidige situatie. Zo maken we inzichtelijk wat er mogelijk is binnen het bestemmingsplan en zullen we uw wensen en ideeën vertalen naar een concept schetsontwerp. Lees hier meer over de initiatie fase.

Tijdens de voorontwerp fase ligt de focus op de vormgeving. Door gebruik te maken van 3D-visualisaties, maken we het ontwerp inzichtelijk. Door dit 3D-ontwerp krijgt u een goede indruk over hoe het project er uiteindelijk uit komt te zien. Lees hier meer over de voorontwerp fase.

Wanneer we bij de definitief ontwerp fase aangekomen zijn, speelt de materialisatie een belangrijke rol. Tijdens deze fase kunt u een elementenbegroting laten opstellen. Hierdoor krijgt u een realistisch beeld van de bouwkosten en kunt u het ontwerp eventueel nog aanpassen aan uw budget. Lees hier meer over de definitief ontwerp fase.

In sommige gevallen speelt een omgevingsvergunning een belangrijke rol bij het realiseren van het nieuwbouwproject. In deze fase gaan we aan de slag met het geschikt maken van het ontwerp, indien een omgevingsvergunning noodzakelijk is. Lees hier meer over de omgevingsvergunning fase.

Op dit moment is het ontwerp gereed en is de vergunning inmiddels aangevraagd bij de gemeente. Tijdens deze fase maken we van de bouwtekeningen een technisch ontwerp en leggen we alle bouwvoorbereidingen en noodzakelijke gegevens vast. Lees hier meer over de technisch ontwerp fase.

Tijdens deze fase heeft u de mogelijkheid om bij meerdere aannemers een prijsopgaaf aan te vragen. Omdat de prijzen gevormd worden op basis van het technisch ontwerp, kunt u de offertes goed met elkaar vergelijken. Lees hier meer over de aanbesteding fase.

Tijdens fase 7 adviseren we u graag over de inhoud van de aanneemovereenkomst. In dit contract staat onder andere wat er gemaakt moet worden, wat het gaat kosten, de garanties en het startmoment. Lees hier meer over de contractvorming fase.

Als resultaat van de contractvorming fase zijn er vaak aanpassingen aan het ontwerp nodig. De uitvoeringsontwerp fase is gereserveerd voor het afstemmen van de uitvoeringstechnologie, materialisatie en de detaillering. Lees hier meer over de uitvoeringsontwerp fase.

De laatste stap is de leukste, namelijk de bouw fase. Tijdens deze fase wordt het project uitgevoerd en kunt u zien hoe het ontwerp stukje bij beetje tot leven komt. Lees hier meer over de bouw fase.

 

Meer weten over één van onze projecten?

Meer weten over één van onze projecten? Meer weten over één van onze projecten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer. Natuurlijk bespreken we ook graag uw wensen voor een verbouw- of nieuwbouwproject.
nl_NL