Uitbouw architect Den Haag

Wanneer mensen meer ruimte willen om te wonen of te werken, denken ze vaak aan verhuizen. Dit is echter niet altijd nodig, omdat het huidige pand ook uitgebouwd kan worden. Weet u niet precies waar u moet beginnen wanneer u uw woning of pand wilt gaan uitbouwen? Neem dan contact op met de architecten van CNCPT A, we helpen u graag met een passende oplossing. Bekijk hieronder onze uitbouwprojecten of bekijk de andere manieren om uw woning uit te breiden.

Onze steden, hier in Nederland nog meer dan waar dan ook, worden elke dag meer bevolkt. Het aantal vierkante meters perceel per inwoner wordt met de minuut kleiner. De prijs van onroerend goed stijgt enorm. Nieuwe visies om het probleem in de toekomst op te lossen, ontstaan en worden besproken op architecturale, sociale en politieke platforms. Oude en nieuwe ideeën over publiek eigendom en het delen van concepten worden onder de loep genomen en geanalyseerd op verschillende aspecten van het moderne leven.

 

Maar wat moet u doen als uw huidige huis op dit moment gewoon niet meer bij uw levensstijl past en u het zich niet kunt veroorloven om het simpelweg te ruilen voor een groter huis of te wachten op toekomstige oplossingen? We raden u aan om uw eigendom te bekijken met dezelfde duurzame aanpak die we adviseren voor al uw geliefde bezittingen en te analyseren of u het kunt hergebruiken, repareren of recyclen. In termen van een huis betekent dit het verbouwen naar uw huidige behoeften, de kapotte onderdelen repareren en de energielekken dichten en tot slot bewust zijn van de levenscyclus van alle materialen die u gebruikt en weggooit.

 

Het merendeel van onze klanten komt bij ons met precies dit dilemma. Natuurlijk is elk huis en elke eigenaar anders en hebben ze allemaal een iets andere oplossing nodig, maar er zijn veel aspecten die ze gemeen hebben. Vaak is de oplossing een nieuwe, op maat gemaakte indeling en een relatief kleine uitbreiding van de woning. En aangezien het merendeel van de woningen geschakelde woningen zijn, kunt u deze slechts op vier manieren uitbreiden: naar achteren, omhoog, omlaag of intern.

 

De stappen van het ontwerpen van een uitbouwproject

Bij CNCPT A delen we het proces rondom het uitbouwen van een pand of woning op in 9 verschillende stappen. We leggen hieronder aan u uit wat deze stappen precies inhouden.

Stap 1: initiatie

De eerste stap is het in kaart brengen van de huidige situatie, we noemen dit de initiatie. Tijdens deze stap zoeken we uit wat er mogelijk is binnen het bestaande bestemmingsplan van de woning of het pand. Ook maken we tijdens deze stap een concept schetsontwerp gebaseerd op uw wensen en ideeën. Lees hier meer over de initiatiefase.

Stap 2: voorontwerp

De tweede stap staat in het teken van het maken van een voorontwerp. Dit betekent dat we de vormgeving van de uitbouw in kaart brengen. Om een duidelijk beeld te geven, maken we gebruik van 3D-visualisaties. Lees hier meer over de voorontwerpfase.

Stap 3: definitief ontwerp

Tijdens stap 3 richten we ons op de materialisatie en heeft u de mogelijkheid om een elementenbegroting op te laten stellen. Met een elementenbegroting wordt inzichtelijk wat de uitbouw ongeveer gaat kosten. Indien gewenst kunt u het ontwerp nog aanpassen aan uw budget. Lees hier meer over de definitief ontwerp-fase.

Stap 4: omgevingsvergunning

Als er een omgevingsvergunning nodig is, gaan we daar in stap 4 mee aan de slag. Lees hier meer over de omgevingsvergunningsfase.

Stap 5: technisch ontwerp

Stap 5 staat in het teken van het maken van een technisch ontwerp. Op dit moment in het proces is het uiteindelijke ontwerp af en is de vergunning aangevraagd bij de gemeente. Ook leggen we tijdens deze stap de bouwvoorbereidingen en noodzakelijke gegevens vast. Lees hier meer over de technisch ontwerp-fase.

Stap 6: aanbesteding

In stap 6 is het tijd om aanbestedingen te doen. U heeft de mogelijkheid om bij verschillende aannemers een offerte aan te vragen. Door meerdere offertes uit te zetten, kunt u de prijzen goed met elkaar vergelijken. Lees hier meer over de aanbestedingsfase.

Stap 7: contractvorming

Stap 7 staat in het teken van het opstellen van het contract, ook wel de aanneemovereenkomst genoemd. Hierin staat beschreven wat er gemaakt moet worden, wat de kosten daarvan zijn, de garanties en het startmoment. Lees hier meer over de contractvormingsfase.

Stap 8: uitvoeringsontwerp

Tijdens stap 8 gaan we bezig met het afstemmen van de uitvoeringstechnologie, materialisatie en de detaillering. Lees hier meer over de uitvoeringsontwerpfase.

Stap 9: bouwen

Stap 9 is de leukste en ook laatste stap, namelijk het daadwerkelijke bouwen. In deze periode wordt de uitbouw gebouwd en kunt u beetje bij beetje zien dat het ontwerp echt tot leven komt. Lees hier meer over de bouwfase.

Contact opnemen met CNCPT A

Wilt u meer weten over het laten vormgeven van een uitbouw of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of gebruik een van onderstaande buttons.

nl_NL