KO18

project KO18.

Aan het prachtige Koningsplein in Den Haag staat dit ooit vervallen statige herenhuis.. Waar het Koningsplein de laatste jaren een volledige transformatie heeft ondergaan, kon dit pand niet acherblijven. Het is compleet gerenoveerd in een moderne stijl, maar met respect voor de originele decoratieve elementen binnen- en buitenshuis. Een van de voornaamste aanpassingen is het openen van de begane grond.

Alle voorheen aparte kamers zijn samengesmolten tot een moderne open ruimte waarin alle primaire functies zijn samengevoegd; een ruime woonkamer die feilloos overloopt een in strakke- maar warme open keuken en eetkamer. Wij vonden dat een statig herenhuis niet kon volstaan zondere behoud van de open haard, om dit aspect in een moderen jasje te gieten hebben we gekozen voor een moderne gashaard. Deze is subliem op maat ontworpen en gemaakt door Warmtestore.nl. Om ruimte te geven aan dit nieuwe ontwerp van de begane grond hebben we een uitbouw toegevoegd welke is afgewerkt met een sublieme aluminium gevel van Tudor en de gehele omvang van de gevel bestrijkt. Hierdoor stroomt een zee van natuurlijk licht de begane grond binnen en vormen binnen en buiten een vloeiend geheel.

Nadat er met zorg is gewerkt aan de het leefgedeelte, hebben we ook de bovenverdieping naar wens van de bewoners opnieuw ontworpen waarbij de nadruk is gelegd op interieur, stijl en functionaliteit. Nieuwe slaapkamers zijn ontstaan, een geweldige badkamer, en hier ook de dezelfde aandacht voor detail. De details die de combinatie tussen oud en nieuw accentueren. Om dat contrast goed teweeg te brengen, en de gehele transformatie van het juiste gevoel en uitstraling te voorzien is kleur essentieel. Wij hebben gekozen voor verf van Little Greene om het geheel van af te werken, kijkend naar de finish die dit heeft gegeven aan het hele project meer dan de juiste keuze.

Tijdens het gehele project is subtiel gewerkt aan het verwerken van de meest hoogwaardige isolatiematerialen voor de vloeren en het dak, en is al het raamwerk voorzien van modern dubbel glas. Een warme uitstraling is één ding, maar een echt warm gevoel is toch een fijne bijkomstigheid.

Met gepaste trots mogen wij vermelden dat onze badkamer ook te zien is de website van Sfinx.

Share

nl_NL