Verbouw architect

Moderne verbouw DOOR cncpt a ARCHITECTEN

Wilt u uw woning of pand gaan verbouwen, maar weet u niet precies waar u moet beginnen? De architecten van CNCPT A helpen u graag met het maken van een passend ontwerp en zorgen ervoor dat het eindresultaat verbluffend is. Hieronder ziet u een greep uit onze verbouwprojecten. Ziet u niet wat u zoekt? Kijk anders even bij onze uitbouw of dakopbouwprojecten.

Project AR14.

Met drie ingrijpende ingrepen is een pittoreske hoekwoning in Voorburg volledig verbouwd tot een moderne woning met uitbouw en vide die de leefruimtes aan elkaar verbinden. Als eerste is een kleine uitbreiding aan de achterkant van het huis toegevoegd, wat een nieuwe ingang heeft gecreëerd en zo de layout om de tuin gewikkeld, waardoor de natuur meer betrokken is in- en om hethuis.

Project AR14I.

Het bijzondere aan dit interieurproject is dat alle verdiepingen met elkaar verbonden door vides en open trappen. Ons doel was het hele huis een samenhangend homogeen interieur te creëren, wat door te focussen op vides en trappen tot een fantastisch- en meer dan bevredigend eindresultaat heeft geleid.

PROJECT CIAPAS.

Recentelijk geopend maar nu al een house hold name in de Haagse restaurant scene is het Mexicaanse restaurant Chiapas Taco Cartel, ontworpen door CNCPT A in het Zeeheldenkwartier van Den Haag. Het restaurant met Amsterdamse roots  heeft gelukkig besloten ook uit te breiden naar Den Haag. Het interieur ontwerp van het Mexicaanse restaurant is geïnspireerd op de meest zuidelijke provincie van Mexico, “Chiapas”, die bekend staat om zijn fenomenale streetfood, kleurrijke taxi’s en prachtige natuur.

PROJECT DRL.

Als er een plek in Den Haag is die ingrijpend is veranderd de afgelopen jaren, dan is het de haven van Scheveningen. Dit deel van Den Haag zijn talloze nieuwe woningen toegevoegd waaronder het complex “De Reder” aan de Dr. Lelykade. Voor een topappartement in dit complex is ons gevraagd een moderne lichte dakopbouw te ontwerpen die de ultieme havenbeleving biedt en daarnaast de huidige woning qua faciliteiten uitbreidt en aanvult.

PROJECT FH154.

Toen we onze klanten voor het eerst ontmoetten, waren ze in verwachting van hun eerste kind en hadden behoefte aan meer ruimte. Ze verrasten ons met een uitdagend concept. Het ombouwen van een voormalige kleine brandweerkazerne tot woonhuis geschikt voor hun gezin. Op het moment van aankoop was dit pittoreske gebouw slechts 67 m2, verdeeld over twee verdiepingen, met een kleine achtertuin van 15 m2. Hun wens was om het om te bouwen tot een woning geschikt voor met drie slaapkamers geschikt voor het hele gezin.

PROJECT FH258.

Zoals velen in de huidige woningmarkt was de eigenaar van dit souterrain, onderdeel van een drie-laags rijtjeshuis in het gewilde Haagse Valkenboskwartier, beland in een spagaat. Hoog verkopen en nog duurder kopen, of in zijn geliefde huis blijven in het buurtje waaraan hij gehecht is. Jarenlang heeft hij zijn 1-slaapkamerwoning gebruikt als hotel en uitvalsbasis tijdens intens forenzen tussen Brussel en Den Haag.

PROJECT HEZW.

Normaal gesproken is de bestemming van een uitbouw om de woonkamer of de keuken te vergroten. In dit geval hebben we een iets complexere puzzel opgelost. De vraag was niet alleen om een slimme moderne uitbreiding van de woon- en  eetkamer uit te voeren, maar óók om twee nieuwe slaapkamers toe te voegen. De uitdaging was om de kamers achter de aanbouw van voldoende daglicht te voorzien. Dit is niet alleen verplicht om een bouwvergunning te verkrijgen, maar nog belangrijker essentieel voor het comfort van de bewoners.

ONTWERP JV21.

Het was een waar genoegen en een eer, om deel te nemen aan de verbouwing van dit prachtige pand uit 1870 in de chique Archipelbuurt van Den Haag, gelegen aan een van de bekendste straten van de mooie Haagsche binnenstad.

PROJECT KA01.

KA01 is een villa gelegen in de wijk welbekende Vogelwijk in Den Haag. Deze prachtige buurt is ontwikkeld in de jaren ’30 en staat, vanwege zijn buitengewone architectonische kwaliteiten, onder gemeentelijke bescherming. Gemeentelijke bescherming met hoofdletters mag daaraan worden toegevoegd.

PROJECT KO18.

Aan het prachtige Koningsplein in Den Haag staat dit ooit vervallen statige herenhuis.. Waar het Koningsplein de laatste jaren een volledige transformatie heeft ondergaan, kon dit pand niet acherblijven. Het is compleet gerenoveerd in een moderne stijl, maar met respect voor de originele decoratieve elementen binnen- en buitenshuis. Een van de voornaamste aanpassingen is het openen van de begane grond.

PROJECT PS29.

Het Arnage project is gelegen in het hart van het centrum van Den Haag en was van oorsprong jarenlang een kantoorgebouw. Samen met de ontwikkelaar hebben we een nieuw concept gecreëerd voor dit fantastische pand. Na een grondige renovatie en complete transformatie wordt het binnenkort omgebouwd tot vier high-end appartementen.

PROJECT SY40.

Als je je afgevraagd wat je met een smalle lager gelegen garage kan doen, is onze verbouwing van de SY 40 het ultieme voorbeeld. Een complete transformatie van garage naar ruime loft woning met vide. De bouwvergunning hiervoor is snel verkregen doordat de toegevoegde ruimtes volledig voldoen aan alle regels van het bestemmingsplan en bouwbesluit.

PROJECT THT1.

The Hague Tech is een bruisende community van tech-talent die samenkomt en -werkt in een flexibele kantoorruimte met als hoofd doelen groeien, leren en excelleren. Lokale start-ups,kennisinstellingen, grote gevestigde internationale bedrijven, studenten en overheidsorganisaties komen bij The Hague Tech samen. Technologie is de verbindende factor om samen te werken aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. THT faciliteert niet alleen gedeelde flexibele werk- en vergaderruimtes en diensten zoals gezamenlijke R&D, maar ook het delen van kennis en inspiratie staat centraal. Ook worden opleidingsmogelijkheden en de mogelijkheden voor het hosten van evenementen aangeboden.

PROJECT VK217.

Opdrachtgever voor dit mooie project is de eigenaar van de bovenste verdieping van dit prachtige hoekpand in de Valkenbosbuurt in Den Haag. Hij heeft aan ons de wens geuit zijn pand uit te breiden met een moderne duurzame dakopbouw. Gebouwd in 1915 en qua stijl typerend voor de zogenaamde overgangsarchitectuur, en de uitbreidingsdistricten waar oorspronkelijk de beter betaalde arbeiders van die periode woonden.

PROJECT WK26.

Dit project was een waar genoegen voor ons, waarin wij de eer hadden om voor een mooie surf-familie een op maat gemaakte uitbouw te ontwerpen. De familie bezit een huis met drie verdiepingen in Scheveningen, de strandbuurt van Den Haag en het hart van de lokale surfgemeenschap.

PROJECT YAYA HOUSE

Casa Yaya, oftewel oma’s huis, is een unieke transformatie van een typisch Spaans appartement op de bovenste verdieping in de wijk Chueca in Madrid. Het project is bestudeerd, ontworpen en gerealiseerd volgens een revolutionair nieuw protocol dat sporen detecteert, registreert en nieuwe prints achterlaat voor de ‘volgende’ die mogelijk wil zoeken. Eindresultaat is een zeer persoonlijke ruimte waar de indeling en esthetiek de eigenaar en haar persoonlijkheid weerspiegelen.

De verschillende fases tijdens het ontwerpen van een verbouwingsproject

Bij de verbouwing van een woning of pand komt meer kijken dan men vaak beseft. Het ontwerpen van een verbouwingsproject bestaat bij CNCPT A uit 9 verschillende fases. Onze architecten helpen u graag bij de verbouwing van uw woning of pand.

In de initiatie fase ligt de focus op het in kaart brengen van de huidige situatie. Zo maken we inzichtelijk wat er mogelijk is binnen het bestemmingsplan en zullen we uw wensen en ideeën vertalen naar een concept schetsontwerp. Lees hier meer over de initiatie fase.

Tijdens de voorontwerp fase ligt de focus op de vormgeving. Door gebruik te maken van 3D-visualisaties, maken we het ontwerp inzichtelijk. Door dit 3D-ontwerp krijgt u een goede indruk over hoe het project er uiteindelijk uit komt te zien. Lees hier meer over de voorontwerp fase.

Wanneer we bij de definitief ontwerp fase aangekomen zijn, speelt de materialisatie een belangrijke rol. Tijdens deze fase kunt u een elementenbegroting laten opstellen. Hierdoor krijgt u een realistisch beeld van de bouwkosten en kunt u het ontwerp eventueel nog aanpassen aan uw budget. Lees hier meer over de definitief ontwerp fase.

In sommige gevallen speelt een omgevingsvergunning een belangrijke rol bij het realiseren van het nieuwbouwproject. In deze fase gaan we aan de slag met het geschikt maken van het ontwerp, indien een omgevingsvergunning noodzakelijk is. Lees hier meer over de omgevingsvergunning fase.

Op dit moment is het ontwerp gereed en is de vergunning inmiddels aangevraagd bij de gemeente. Tijdens deze fase maken we van de bouwtekeningen een technisch ontwerp en leggen we alle bouwvoorbereidingen en noodzakelijke gegevens vast. Lees hier meer over de technisch ontwerp fase.

Tijdens deze fase heeft u de mogelijkheid om bij meerdere aannemers een prijsopgaaf aan te vragen. Omdat de prijzen gevormd worden op basis van het technisch ontwerp, kunt u de offertes goed met elkaar vergelijken. Lees hier meer over de aanbesteding fase.

Tijdens fase 7 adviseren we u graag over de inhoud van de aanneemovereenkomst. In dit contract staat onder andere wat er gemaakt moet worden, wat het gaat kosten, de garanties en het startmoment. Lees hier meer over de contractvorming fase.

Als resultaat van de contractvorming fase zijn er vaak aanpassingen aan het ontwerp nodig. De uitvoeringsontwerp fase is gereserveerd voor het afstemmen van de uitvoeringstechnologie, materialisatie en de detaillering. Lees hier meer over de uitvoeringsontwerp fase.

De laatste stap is de leukste, namelijk de bouw fase. Tijdens deze fase wordt het project uitgevoerd en kunt u zien hoe het ontwerp stukje bij beetje tot leven komt. Lees hier meer over de bouw fase.

 

Meer weten over één van onze projecten?

Meer weten over één van onze projecten? Meer weten over één van onze projecten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer. Natuurlijk bespreken we ook graag uw wensen voor een verbouw- of nieuwbouwproject.
nl_NL