Verbouw architect Den haag

Wilt u uw woning of pand gaan verbouwen, maar weet u niet precies waar u moet beginnen? De architecten van CNCPT A helpen u graag met het maken van een passend ontwerp en zorgen ervoor dat het eindresultaat verbluffend is. Hieronder ziet u een greep uit onze verbouwprojecten. Ziet u niet wat u zoekt? Kijk anders even bij onze uitbouw of dakopbouwprojecten.

Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd in een offerte voor een verbouwing?

De verschillende fases tijdens het ontwerpen van een verbouwingsproject  

Bij de verbouwing van een woning of pand komt meer kijken dan men vaak beseft. Het ontwerpen van een verbouwingsproject bestaat bij CNCPT A uit 9 verschillende fases. Onze architecten helpen u graag bij de verbouwing van uw woning of pand.

De 1e fase: initiatie

 

Tijdens de initiatiefase focussen we ons vooral op het in kaart brengen van de huidige situatie. Tijdens deze fase maken we inzichtelijk wat er mogelijk is binnen het bestaande bestemmingsplan. Daarnaast vertalen we uw wensen en ideeën naar een concept schetsontwerp. Lees hier meer over de initiatiefase.

De 2e fase: voorontwerp

Tijdens de voorontwerpfase focussen we ons op de vormgeving van de verbouwing. We maken hierbij gebruik van 3D-visualisaties, zo maken we het ontwerp inzichtelijk. Lees hier meer over de voorontwerpfase.

De 3e fase: definitief ontwerp

In de 3e fase speelt de materialisatie een belangrijke rol. Tijdens deze fase heeft u de mogelijkheid om een elementenbegroting te laten opstellen. Zo krijgt u een goed en duidelijk beeld van de verbouwingskosten. Indien gewenst kunt u het ontwerp nog aanpassen aan uw budget. Lees hier meer over de definitief ontwerp-fase.

De 4e fase: omgevingsvergunning

In sommige gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig bij het realiseren van een uitbouw. In de 4e fase gaan we aan de slag met het ontwerp dat u nodig heeft voor een omgevingsvergunning. Lees hier meer over de omgevingsvergunningfase.

De 5e fase: technisch ontwerp

In de 4e fase is het uiteindelijke ontwerp af en is de vergunning aangevraagd bij de gemeente. Nu is het tijd om van de bouwtekeningen een technisch ontwerp te maken. Daarnaast leggen we alle bouwvoorbereidingen en noodzakelijke gegevens vast. Lees hier meer over de technisch ontwerp-fase.

De 6e fase: aanbesteding

De 6e fase staat in het teken van aanbestedingen. U heeft tijdens deze fase de mogelijkheid om bij meerdere aannemers een offerte uit te zetten. De prijzen worden vaak gevormd op basis van het technisch ontwerp, hierdoor kunt u de offertes goed met elkaar vergelijken. Lees hier meer over de aanbestedingsfase.

De 7e fase: contractvorming

 

Tijdens fase 7 wordt het contract gemaakt. We adviseren u graag over de inhoud van de aanneemovereenkomst. In deze overeenkomst staat onder andere wat er gemaakt moet worden, wat de kosten zijn, de garanties en het startmoment. Lees hier meer over de contractvormingsfase.

De 8e fase: uitvoeringsontwerp

Vaak zijn er aanpassingen aan als resultaat van de contractvorming. Tijdens de 8e fase buigen we ons over het afstemmen van de uitvoeringstechnologie, materialisatie en de detaillering. Lees hier meer over de uitvoeringsontwerpfase.

De 9e fase: bouwen

De 9e en tevens laatste fase, namelijk de daadwerkelijke bouwfase, is de leukste fase. Tijdens deze fase wordt de verbouwing gerealiseerd en kunt u beetje bij beetje zien hoe het ontwerp tot leven komt. Lees hier meer over de bouwfase.

Contact opnemen met CNCPT A

Heeft u vragen over het laten ontwerpen van uw verbouwing of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of gebruik een van onderstaande buttons.
nl_NL