JV21

Ontwerp JV21.

Het was een waar genoegen en een eer, om deel te nemen aan de verbouwing van dit prachtige pand uit 1870 in de chique Archipelbuurt van Den Haag, gelegen aan een van de bekendste straten van de mooie Haagsche binnenstad.

Het pand is altijd een combinatie geweest van woonruimtes op de bovengelegen verdiepingen en een bedrijfsruimte op de begane grond. Gedurende de jaren heeft het pand al een aantal transformaties ondergaan, van oorsprong deed de begane grond dienst als groentewinkel, opgevolgd door een winkel voor kantoorbenodigdheden. De laatste en huidige verbouwing is uitgevoerd door CNCPT A. Dit betrof niet alleen een transformatie maar ook volledige renovatie tot een moderne flexibele werkplek

Pas na het verwijderen van de verlaagde plafonds, tussenwanden en andere gedateerde later geplaatste elementen werd duidelijk wat een prachtige plek het oorspronkelijke winkelpand was. De schoonheid en ruimte die tevoorschijn kwamen, creëerde een subliem blanco laken voor een compleet nieuw ontwerpproces.

De opdrachtgevers hadden voorafgaand aan het ontwerpproces een heel duidelijke visie op tafel gelegd over hoe deze ruimte zou moeten aanvoelen en de sfeer die ze wilden creëren. Helder einddoel was een moderne warme flexibele werkplek voor jonge creatieve freelancers. Maar ook en plek die als uitvalsbasis kan functioneren voor mensen met een bedrijfsgebonden baan, die een professionele werkomgeving zoeken in plaats van thuis te werken.

Naast het neerzetten van een fysieke werkplek lag de focus ook op het creëren van een gemeenschap. Een gemeenschap waar men behalve werken ook kan ontspannen, ervaringen en kennis kan delen of simpelweg nieuwe vrienden maken

Om gehoor te geven aan deze wensen is er gekozen voor een modern en uniek intereur. Een interieur waarin intimiteit, rust en uitstraling de boventoon voeren.

Ruimte technisch hebben we besloten om de lange slanke ruimte op te delen in verschillende zones met een ieder zijn eigen karakter en bijpassende meubels, afhankelijk van de functionaliteit van de desbetreffende zone. Bij de entree zijn de flexwerkplekken geplaatst voor leden zonder vaste gereserveerde werkplek. Binnen de flexwerkplekzone kan er gekozen worden om te werken in een huiselijke setting á la koffiebar, aan een lange gemeenschappelijke tafel in het midden van de kamer. De enorme etalage met voorzien van ramen van vloer tot plafond biedt nog werkplekken, waarbij zelfs gezellig aan een tafeltje aan de buiten- en voorkant van het pand gewerkt kan worden.

Voor de vaste leden hebben we afzonderlijke werkplekken ontworpen die op ergonomisch vlak van alle gemakken zijn voorzien. Deze plekken zijn voorzien van moderne- comfortabele stoelen en programmeerbare in hoogte verstelbare bureaus. Elk van deze werkplekken is voorzien van eigen opbergruimte specifiek gebonden aan elke ieders eigen werkplek en een moderne vaste monitor.

Als laatste werkzone, is er achterin een afgesloten privékantoor gerealiseerd voor degenen die behoefte hebben aan absolute rust en privacy.

Naast de werkzones zijn er een aantal gemeenschappelijk te gebruiken ruimtes toegevoegd aan het geheel. Een geluidsgeïsoleerde telefooncel om rustig te kunnen bellen en hiermee ook de rust behoudende voor de andere leden. Een te reserveren vergaderruimte voor acht personen, voorzien van de benodigde moderne beeld- en geluidsfaciliteiten om vergaderingen te faciliteren, een pantry met gezellige eettafel naast een comfortabele chillhoek voorzien van mooie en inspirerende lectuur en een eigen print- en drukkerij. Naast dat alles uiteraard toiletfaciliteiten, een moderne keuken voorzien van alle gemakken en een patio waar men buiten van het zonnetje kan genieten tussen alle bedrijven door.

Om de gezellige en het huiselijke karakter te bereiken waar we samen met de opdrachtgevers naar streefden, hebben we door het hele gebouw veel beplanting aangebracht, kunstwerken geplaatst en warme stoffering toegevoegd. Om de rust en sfeer van The Sweet Spot te versterken is er gekozen voor een mooi kleurenpalet van zachte aardetinten. Het eindresultaat zou niet bereikt zijn zonder de sublieme conceptstyling van SBSN, die op haar beurt ervoor heeft gekozen om diverse prachtige kunstobjecten te plaatsen van Art In Return en dit te completeren met een combinatie van verse- en gedroogde bloemen van bloemenkunstenaar Edenique.

Het eindresultaat is prachtig in beeld gebracht door ByStudioPhylica.

Wil je het zien en lezen van dit alles deel uitmaken van de The Sweet Spot-community? Ga naar  www.the-sweet-spot.nl

Geïnteresseerd in andere CNCPT A kantoorontwerpen? Bekijk dan MW174

Ons Office Of The Future blog is meer dan de moeite waard om te volgen of gewoon rustig een keertje doorheen te scrollen.

Share

nl_NL