Architect dakopbouw

Wilt u meer ruimte creëren door het toevoegen van een dakopbouw? Laat de architecten van CNCPT A dan een passend ontwerp maken. Samen met u zorgen we ervoor dat het eindresultaat helemaal naar wens is. Bekijk hieronder eens onze eerdere projecten.

Wilt u uw woning of pand verbouwen, maar weet u niet precies waar u moet beginnen? De architecten van CNCPT A helpen u graag met het maken van een passend ontwerp en zorgen voor een verbluffend eindresultaat.

Onze dakopbouw projecten.

Voordelen van een dakopbouw

We zien een dakopbouw steeds meer terug in het dagelijkse straatbeeld. Het biedt dan ook meerdere voordelen. Zo creëert u onder andere extra ruimte in uw huidige pand of woning. Denk bijvoorbeeld aan een extra woon- of werkkamer of aan meer slaapkamers. Overweegt u een dakopbouw en wilt u daarvoor de hulp van een architect dakopbouw inschakelen? Onze architect dakopbouw staat graag tot uw beschikking om een passend ontwerp te maken en samen met u voor een verbluffend eindresultaat te zorgen. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem hieronder gerust een kijkje bij onze eerdere projecten voor een veelzeggende impressie van de mogelijkheden.

 

Waarom voor een dakopbouw kiezen?

Onze klanten hebben vaak meerdere redenen voor een dakopbouw. Zo is een dakopbouw snel te realiseren en kost deze aanzienlijk minder tijd en geld dan bijvoorbeeld het hele traject van een verhuizing. Daarnaast is een dakopbouw geschikt voor zowel een plat dak als een schuin dak. Daarbij stijgt de waarde van uw woning onmiddellijk en ligt uw pand gunstiger in de markt, waardoor u uw huis eenvoudiger verkoopt. Bovendien verbetert het de esthetiek en de uitstraling van uw woning enorm dankzij het prachtige ontwerp van onze architect dakopbouw. Tot slot zult u ook op uw energierekening besparen, aangezien het plaatsen van een dakopbouw gebonden is aan bepaalde isolatienormen. Door een beter geïsoleerd dak gaat uw energieverbruik hoogstwaarschijnlijk omlaag.

 

Onze werkwijze

Bij CNCPT A werken de architecten dakopbouw volgens een vast patroon. Ieder project begint met een vrijblijvend en oriënterend gesprek. De opdrachtgever en de architect dakopbouw maken kennis met elkaar. We bespreken onder meer uw wensen, ideeën en esthetische voorkeur. Ook stellen we het programma van eisen vast, oftewel het PvE. Verder bepaalt u tijdens dit gesprek welke fasen we gaan opnemen in het project en bekijken we samen de algemene voorwaarden. Daarnaast komen ook zaken als het budget, de investeringskosten en de bouwkosten aan bod.

2-3 weken

In deze fase beginnen wij met het in kaart brengen van de bestaande situatie en uw wensen vertalen naar een concept schetsontwerp.

2-3 weken

Tijdens initiatiefase stonden het programma en de functionele indeling centraal. Gedurende de voorontwerp fase ligt de nadruk op de vormgeving.

3-4 weken

Lag tijdens de voorgaande fasen de nadruk nog op de ruimtelijke indeling en de vorm, nu speelt de materialisatie een centrale rol. De architectonische verschijningsvorm van het gebouw zal worden vastgelegd.

8-16 weken

Indien een omgevingsvergunning noodzakelijk is zal het definitief ontwerp geschikt gemaakt worden voor de aanvraag van de omgevingsvergunning. De tekeningen zullen worden aangevuld met de voor de aanvraag noodzakelijke indien- ingsvereisten.

3 weken

Het definitief ontwerp is gereed en de vergunning is aangevraagd en ligt ter beoordeling bij de gemeente. Op dit moment kunnen alvast de tekeningen worden opgewerkt tot het niveau van een technisch ontwerp.

3-4 weken

Omdat het project nu door de architect volledig is vastgelegd door middel van het technisch ontwerp en de stukken de basis vormen voor de overeenkomst met de aannemer, weet u precies wat u van de aannemer mag verwachten.

2-3 weken

De architect kan u ook adviseren over de inhoud van de aanneemovereenkomst. De offertes en begrotingen worden samen met u doorgenomen om een bouwbedrijf waarmee onderhandeld wordt om tot een duidelijk vastgestelde prijs- kwaliteitafspraak te komen.

3 weken

Vaak als resultaat van contractonderhandelingen zijn aanpassingen aan het ontwerp noodzakelijk. Uitvoeringsfase is gereserveerd om uitvoeringstechnologie, materialisatie en detaillering definitief met de gekozene aannemer af te stemmen.

3 - 12 maanden

Het moment is daar. De periode van voorbereiden is voorbij en de uitvoering kan beginnen. De periode van uitvoering zal doorgaans korter zijn dan de periode van voorbereiding.

Heb ik een vergunning nodig voor een dakopbouw?

De huidige druk op de woningmarkt maakt het inschakelen van een architect dakopbouw aantrekkelijk. Het biedt u namelijk de optie om in uw huidige woning te blijven wonen en deze aan te passen aan uw woonwensen. Een belangrijke vraag is uiteraard of u een vergunning moet aanvragen voor een dakopbouw. De architect dakopbouw zal eerst het bestemmingsplan bekijken om te achterhalen of het mogelijk is een dakopbouw te plaatsen. Als dit het geval is, is het goed om te weten dat u altijd een vergunning nodig heeft voor een dakopbouw, namelijk een omgevingsvergunning. Waarom? Omdat de opbouw het straatbeeld wijzigt.

 

Waarvoor roept u nog meer de hulp van onze architect dakopbouw in?

Voor een dakopbouw is een omgevingsvergunning dus een vereiste. Maar voordat deze licentie aangevraagd kan worden, heeft u bouwtekeningen en constructieberekeningen nodig. De architect dakopbouw en de constructeur nemen deze taak graag voor hun rekening. Ook het aanvragen van de licentie kunt u overlaten aan de architect dakopbouw. Hij kijkt eveneens in de ontwerpfase met u mee en bepaalt welke plannen goed aansluiten op het bestemmingsplan. Verder kan hij u adviseren bij het gebruik van de juiste materialen en het maximale uit uw budget halen. Zoals u ziet, zijn er tal van zaken waarin de bouwkundige u de helpende hand kan bieden. Heeft u nog vragen? Neem voor advies van onze architect dakopbouw contact met ons op via telefoonnummer 06 115 196 40 of 06 462 913 41 Of stuur een bericht naar mailto:info@cncpt-a.com. U kunt ook eenvoudig een afspraak inplannen.
nl_NL