WK26

project WK26.

Dit project was een waar genoegen voor ons, waarin wij de eer hadden om voor een mooie surf-familie een op maat gemaakte uitbouw te ontwerpen. De familie bezit een huis met drie verdiepingen in Scheveningen, de strandbuurt van Den Haag en het hart van de lokale surfgemeenschap. Jaren geleden, toen ze het voor het eerst kochten, verbouwden ze het zelf en raakten ze echt gehecht aan het pand en de buurt. Sindsdien is het gezin gegroeid, zijn hun behoeften en prioriteiten veranderd en is de huidige indeling van de begane grond verouderd en niet meer toereikend.

Op basis van een aantal concepten en uitgebreid overleg met de familie over hun wensen en dagelijkse behoeftes, hebben we besloten om de begane grond in vier zones in te delen. De eerste is de entree waarin een kledingkast en een natte cel verwerkt zijn. Dit element is cruciaal voor de functionaliteit van het huis  en voorziet in een van de primaire levensbehoeftes van dit gezin, surfen. De natte cel  stelt hen in staat om na een mooie surf-sessie direct onder de douche te springen,hun modderige wetsuits uit te laten druipen en te drogen klaar voor de volgende surf-sessie. Zo nemen ze alleen de lusten van het surfen mee in huis, en blijven de lasten in de cel. Modder, zand en zout water overal in huis dit was een van de grootste tekortkomingen van de huidige indeling. De natte cel heeft ook een achterdeur. Via deze deur, kunnen de surfplanken in de achtertuin worden gestald en hoeft men niet meer met board en al via de woonkamer naar de tuin.

De gezellige gezinswoonkamer is tevens de tweede zone in het nieuwe ontwerp. Groot genoeg voor iedereen om lekker te lezen, een film te kijken of te chillen voor de open haard. Deze kamer is met een schuifdeur met opzet afgescheiden van het achterste deel van de woning. Zo kunnen de woon- en eetkamer afhankelijk van de wensen van het moment worden gesplitst of juist met elkaar worden verbonden.

Het volgende element waaraan aandacht is besteed is de achterkant van het huis. Hier hebben we een uitbouw ontworpen om zo ruimte te creëren voor een mooie keuken en deeetkamer Het centraal gelegen kookeiland met bar is de ideale plek voor een familieontbijt of een uitgebreide kooksessie. Door het plaatsen van een nieuwe glazen gevel is een de perfecte ontstaan voor een grote eettafel, die op een zonnige dag geopend kan worden en zo de eetkamer omtovert tot een warme- en intieme buitenruimte.

Last maar zeker not least, de kleine knusse achtertuin. Door pragmatisch te kijken naar het hoogteverschil van 40cm tussen de lager gelegen tuin t.o.v. de binnenvloer, hebben wij trappen ontworpen die die de eetkamer verbinden met de tuin. De trappen zijn zo ontworpen dat ze ook als bankjes gebruikt kunnen worden. Hierdoor kan het gezin ondanks de kleine oppervlakte van de achtertuin, toch grote groepen vrienden ontvangen op verjaardagen, familiefeesten of in stilte nagenieten van een sessie in de Noordzee met vrienden Het hoogteverschil stelde ons ook in staat een surfopslag op maat maken conform de wensen van het gezin. De opslag biedt voldoende ruimte voor alle wetsuits en nog belangrijker genoeg hoogte voor de gezinscollectie aan surfplanken van het gezin.

Voor de aankleding van de achtergevel hebben we gekozen voor het ultieme kustmateriaal,onbehandeld hout. Hiervoor zijn planken in verschillende breedtes en diepten gebruikt om niet alleen de surfkast en de begane grond te bedekken, maar ook een voormalige badkameruitbreiding op de eerste verdieping. Dankzij deze bescheiden toevoeging kreeg de hele achterkant van het huis een make-over en een moderne strandhuislook en gaf het de finishing touch aan de op maat gemaakte uitbouw.

Wilt u meer verbluffende surfontwerpen zien? Ga naar:https://www.designboom.com/tag/surf-design/

Overweegt u een uitbouw van uw eigen huis? Lees dan meer op onze blog.

Share

nl_NL