HEZW

Project Hezw.

Normaal gesproken is de bestemming van een uitbouw om de woonkamer of de keuken te vergroten. In dit geval hebben we een iets complexere puzzel opgelost. De vraag was niet alleen om een slimme moderne uitbreiding van de woon- en  eetkamer uit te voeren, maar óók om twee nieuwe slaapkamers toe te voegen. De uitdaging was om de kamers achter de aanbouw van voldoende daglicht te voorzien. Dit is niet alleen verplicht om een bouwvergunning te verkrijgen, maar nog belangrijker essentieel voor het comfort van de bewoners.

De oplossing lag in het creatief verdelen van de aanbouw in afzonderlijke delen. Door het gewenste slaapgedeelte te verlagen, was het mogelijk om hierboven ramen te creëren in de bestaande gevel boven het nieuwe dak. Deze ramen zorgen op hun beurt weer voor daglicht en ventilatie in de tweede slaapkamer die achter de eerste- meest buitenste ligt. Het andere deel van de uitbouw beslaat wel de volledige hoogte van de huidige woonlaag en biedt ruimte aan de nieuwe uitgebreide eetkamer. Een grote glazen gevel aan de achterzijde verbindt dit deel van de woning met de achtertuin.

Cruciaal voor de realisatie van elk revolutionair is een partij die  concept omzet in iets concreets, dit werk is subliem uitgevoerd door WO-aannemers.

Share

nl_NL