MVC

Project mvc.

MVC is een ontwerp voor een Multicultureel Buurtcentrum  Transvaal, een van de oudste wijken van Den Haag. Er is gekozen voor een strak, robuust maar toch toegankelijk en open ontwerp. De toegang tot het gebouw lijkt op een lineair vierkant dat door het hele gebouw loopt. Met brede houten trappen en liften loopt de bezoeker kan de bezoeker zich verplaatsen langs open ruimtes, waar mensen aan het werk zijn, handwerk wordt gemaakt en verkocht, en zicht heeft op alle functionele facetten van het gebouw.

Op het dak is ruimte voor prachtige stadslandbouw met een sociaal karakter en een bijbehorend restaurant met zijn eigen groente- en kruidentuin. Het gebouw bestaat verder voor een groot deel uit woningen met een ondersteunende functie voor de bewoners, een hotel, verdiepingen met onderwijs- en sportfaciliteiten, verschillende en vooral diverse horeca gelegenheden en een parkeerplaats.

De begane grond is wijd,open en goed toegankelijk voor het publiek. Het transparante gevelscherm haalt zijn inspiratie uit het raster van de omliggende straten en kenmerkt zich door een modern-oosterse uitstraling. Deze transparante gevel biedt door zijn structuur zicht op de verschillende elementen in het hart van het Multicultural Community Center MVC-gebouw en geeft hiermee de locatie een iconische uitstraling.

Wederom een prachtig ontwerp en weldoordacht concept van LIAG Architecten.

 

Voor uitgebreidere informatie kunt u een kijkje nemen bij LIAG en architizer

Share

nl_NL