MVC

Project mvc.

MVC is een ontwerp voor een Multicultureel Buurtcentrum  Transvaal, een van de oudste wijken van Den Haag. Er is gekozen voor een strak, robuust maar toch toegankelijk en open ontwerp. De toegang tot het gebouw lijkt op een lineair vierkant dat door het hele gebouw loopt. Met brede houten trappen en liften loopt de bezoeker kan de bezoeker zich verplaatsen langs open ruimtes, waar mensen aan het werk zijn, handwerk wordt gemaakt en verkocht, en zicht heeft op alle functionele facetten van het gebouw.

Op het dak is ruimte voor prachtige stadslandbouw met een sociaal karakter en een bijbehorend restaurant met zijn eigen groente- en kruidentuin. Het gebouw bestaat verder voor een groot deel uit woningen met een ondersteunende functie voor de bewoners, een hotel, verdiepingen met onderwijs- en sportfaciliteiten, verschillende en vooral diverse horeca gelegenheden en een parkeerplaats.

The ground floor is wide open and easily accessible. A transparent facade screen takes inspiration from the grid of the surrounding streets and is characterised by a modern-oriental appearance. This transparent facade allows the view of the different features within the Multicultural Community Centre MVC building and gives the location an iconic appearance.

Architect: LIAG Architecten.

 

To learn more about the project visit: LIAG and architizer

Share

en_US