REDUCUL

Project reducul.

Westbroekpark heeft een enorm potentieel om de allure en diversiteit van de omliggende wijken van de stad aan te vullen en te versterken. We zien de ruimte die het Westbroekpark biedt als een verademing, een oase van rust en groen, tussen het drukke toeristische strand van Scheveningen en de hectiek van het  stadscentrum. Tegenwoordig biedt het Westbroekpark ruimte aan verschillende activiteiten. Van een speeltuin tot grote voetbalvelden, van wandelen in het Rosarium tot picknicken in het gras. Maar als we dieper kijken, missen wij nog steeds een verbindend element tussen deze activiteiten.

In onze optiek vraagt deze locatie om een multifunctionele sociale ontmoetingsplek. Een plek waar het hele jaar door ruimte is voor afwisselende activiteiten. Een informéle plek, waar mensen na een lange dag werken kunnen ontspannen met een drankje en genieten van de zonsondergang. Waar kinderen na school en in het weekend lekker buiten op verkenning kunnen gaan en spelenderwijs leren. Een plek waar kennissen en vreemden kunnen ontmoeten en verbinden in workshops of cursussen. Den Haag is een internationale stad, een stad van vele talen, van internationale talen niet gebonden aan landsgrenzen. Internationale talen zoals kunst en educatie, twee aspecten die mensen verbinden en ontwikkelen, en dus leidende factoren in ons concept.

We willen kinderen spelenderwijs laten leren, ze bijvoorbeeld laten zien waar de ingrediënten op hun bord vandaan komen, dus de keuze was snel gemaakt om in het paviljoen eigen groenten te gaan verbouwen. De locatie biedt ook genoeg ruimte voor kleine- subtiele evenementen, bijvoorbeeld een intieme bruiloft op een prachtige locatie. 

Kortom, een locatie waar REcreation, eDUcation en CULture samenkomen, genaamd REDUCUL! Een multifunctioneel sociaal concept voor Den Haag, met de nadruk op ontmoeten en verbinden dat zich richt op een zeer brede doelgroep met onbeperkte mogelijkheden.

Helaas hebben we de competitie niet gewonnen, maar bekijk ons concept en de winnaar van de in Groenen in het park competitie

Share

nl_NL