U-HABITAT

U-HABITAT

U-habitat is een casestudy voor een onderwateronderzoekscentrum op het schiereiland Santoña aan de noordkust van Spanje. Het bestaat uit een landstation en een onderwaterhabitat voor onderzoekers op de zeebodem.

Beide delen zijn ontworpen als een geheel, in homogene stijl en worden gekenmerkt door een donkere zigzagvorm. Het onderwaterstation is ontworpen om gedurende een korte periode twee onderzoekers te huisvesten. Het station is voorzien van stapelbedden, werkplekken, faciliteiten om te douchen en te eten. In de zigzagconstructie van het station zijn een opslag en een sluis voor de duikers geintergeerd.

De transparante bol is geconstrueerd van polycarbonaat op basis van hars, en betreft een dubbellaags ontwerp in  waarbij de tussenruimte wordt gebruikt als een zoetwatertank. Het doel van het onderwateronderzoekscentrum was om een werk- en leefomgeving te creëren waar de onderzoekers het gevoel hebben in-, onder – en vooral met het water te leven om zo een optimale onderzoeksomgeving te creëren.

Share

nl_NL