ODB

Project ODB.

Elke stad heeft wel een plekje, een plekje waar je jarenlang langsfietst en je afvraagt waarom er niks mee gedaan wordt. Voor ons was dat de locatie aan het water bij de oude energiecentrale in Den Haag. Een mooie locatie aan het water en onder de brug, ODB (onder de brug) is een semi-drijvende samenstelling van zeecontainers. Een ontwerp van ons, voor de stad.

Belangrijkste doel hiervan was voor ons om dit vergeten deel van Den Haag te activeren, er leven en een beetje reuring in te brengen en de mooie maar enigszins verwaarloosde buurt eer toe te doen. Waar het gros van de Nederlandse steden dankbaar gebruikt maakt van de grachten en mogelijkheden eromheen, is dit in Den Haag nog steeds een achtergesteld kindje. Wij hopen met dit concept dit leven in te blazen en zichtbaar te maken wat de potentie is van dit soort locaties. Maar vooral dit specifieke stukje Den Haag een boost te geven.

Het semi-drijvende ontwerp van zeecontainer zal bestaan uit een mini-restaurant, een bar, een aantal ruimtes voor evenementen, en een kleine ambachtelijke pastafabriek en bootverhuur. Zorgvuldig gekozen elementen i om verschillende sociale aspecten te activeren en de buurt weer leven in te blazen. Een restaurant dat de hele dag open is,een perfecte locatie voor een luie brunch in het weekend of een heerlijke spot voor een drankje na het werk.

De evenementenruimtes geven de bewoners van de buurt de kans om samen te komen en zich te verbinden, met elkaar en de buurt. De pastafabriek als potentiële perfecte leverancier voor lunchrestaurants in het stadscentrum en ‘s avonds een ideale last-minute afhaalplek voor de bewoners. De bootverhuur zorgt voor een extra focus op het water en maakt boottochten door de grachten van Den Haag helemaal tot aan de haven van Scheveningen mogelijk.

Door de containers te stacken, worden er meerdere terrassen gecreëerd en zo verschillende uitzichten en opties om buiten te genieten aan het project toegevoegd. Door de samenstelling in een open hoek van het kanaal te plaatsen, kunnen mensen volop genieten van de zon, van laat ochtendgloren tot zwoele avondschemering.

Het tijdelijke- en robuuste karakter van het semi-drijvende scheepscontainerontwerp is geïnspireerd op de architectuur van de voormalige energiecentrale. Door een diversiteit aan kleuren aan de containers toe te voegen, heeft het concept een warme-, vrolijke- en uitnodigende uitstraling gekregen.

Met gepaste Haagsche trots kunnen we melden dat we met dit project hebben meegedaan aan de wedstrijd Puike Plannen, en hebben gewonnen!

Share

nl_NL