ODB

Project ODB.

Elke stad heeft wel een plekje, een plekje waar je jarenlang langsfietst en je afvraagt waarom er niks mee gedaan wordt. Voor ons was dat de locatie aan het water bij de oude energiecentrale in Den Haag. Een mooie locatie aan het water en onder de brug, ODB (onder de brug) is een semi-drijvende samenstelling van zeecontainers. Een ontwerp van ons, voor de stad.

Belangrijkste doel hiervan was voor ons om dit vergeten deel van Den Haag te activeren, er leven en een beetje reuring in te brengen en de mooie maar enigszins verwaarloosde buurt eer toe te doen. Waar het gros van de Nederlandse steden dankbaar gebruikt maakt van de grachten en mogelijkheden eromheen, is dit in Den Haag nog steeds een achtergesteld kindje. Wij hopen met dit concept dit leven in te blazen en zichtbaar te maken wat de potentie is van dit soort locaties. Maar vooral dit specifieke stukje Den Haag een boost te geven.

Het semi-drijvende ontwerp van zeecontainer zal bestaan uit een mini-restaurant, een bar, een aantal ruimtes voor evenementen, en een kleine ambachtelijke pastafabriek en bootverhuur. Zorgvuldig gekozen elementen i om verschillende sociale aspecten te activeren en de buurt weer leven in te blazen. Een restaurant dat de hele dag open is,een perfecte locatie voor een luie brunch in het weekend of een heerlijke spot voor een drankje na het werk.

De evenementenruimtes geven de bewoners van de buurt de kans om samen te komen en zich te verbinden, met elkaar en de buurt. De pastafabriek als potentiële perfecte leverancier voor lunchrestaurants in het stadscentrum en ‘s avonds een ideale last-minute afhaalplek voor de bewoners. De bootverhuur zorgt voor een extra focus op het water en maakt boottochten door de grachten van Den Haag helemaal tot aan de haven van Scheveningen mogelijk.

By stacking the containers on top of each other, numerous terrases have been created and a variety of views and ways to enjoy the outside have been added to the project. By placing the composition in an open corner of the canal, people will enjoy the sunshine from the late morning until just before dusk.

The temporary and rough character of the semi-floating shipping container design has been inspired by the architecture of the former power plant. By adding different colours to the containers, the composition has gained a cheerful and inviting appearance.

With this project we entered the competition Great Plans. And we won!

Share

en_US