CH XL

Chalet XL

Na afronding van het Chalet XS ontwerp, een kleine-, knusse- en compacte chalet, staarden naast de overheersend positieve reacties een paar boze kinderogen ons aan: waar is de kinderkamer?? Wat het ironische besef teweegbracht, dat door die kleintjes wij klaarblijkelijk groter moesten denken. Chalet XS was ontworpen als ultieme basis voor verse poederliefhebbers, met de focus puur op maximale sneeuwpret, voor volwassenen. Mede hierdoor beseften wij ons weer dat wintersport niet alleen draait om het uiterste uit de sneeuw te halen, maar ook het mooiste uit het leven; dit te delen met familie en vrienden. Logische conclusie volgend op dit besef, was het ontwerp voor Chalet XL. Een wederom modern duurzaam- en prachtig wintersport chalet voor de gehele familie, met ruimte genoeg voor de jonge generatie sneeuwfreaks, familie en vrienden. Ditmaal een ontwerp met drie woonlagen, qua vormgeving gebaseerd op de natuurlijke flow van de berghelling en zo opgaand in de omgeving.

De buitenkant is geïnspireerd op glimmende- vers geprepareerde skipistes, de materiaalkeuze verwijst karakteristiek naar het witte- krakende en sprankelen de van verse sneeuw. Als icing op de sneeuwcake hebben we ook hier de nieuwste duurzame technologie in het ontwerp verwerkt. Op het dak bevinden zich PV (Photo-voltaic) zonnepanelen en SWH (Solar Water Heating) panelen. De muren, de vloeren, het dak, allemaal voorzien van hoogwaardige isolatie en de ramen ook hier van driedubbele beglazing (HR +++) voor de beste thermische isolatie. De hybride warmtepomp en vloerverwarming zorgen voor de benodigde warmte bij koude buitentemperaturen, aangestuurd door slimme sensoren is ook het chalet XL zeer energie-efficiënt.

Van binnen is het chalet gebouw verdeeld in drie zones. De eerste zone en middelste verdieping is de gemeenschappelijke ruimte, dé essentie achter Chalet XL, de plek waar iedereen samenkomt om van elkaars gezelschap te genieten. Hier kom je de chalet binnen, bevindt zich  de materiaalruimte, keuken, eetkamer, en woonkamer. Ook grenst het fabelachtige zwembad aan deze ruimte, wat prachtig doorloopt in het omliggende panorama. De bovenverdieping is een heerlijk rustige ruimte waar de slaapkamers en badkamers zijn en men een stap terug kan doen als er behoefte is aan rust en privacy na een intensieve dag buiten. De benedenverdieping is een waar toevluchtsoord voor volwassenen. Een lekkere sauna, loungeruimte en privé-terras voorzien hier in alle behoeften om bij te komen van een heerlijke intensieve dag buiten, met- of zonder kids.

Ondanks de verschillende karakters van de drie verdiepingen, vormen ze door het homogene en pragmatische ontwerp een warm geheel en bieden gezamenlijk een adembenemend uitzicht op de omliggende Alpen van elke mogelijke hoek in de chalet. Om het soepele ontwerp af te maken is het chalet voorzien van het ultieme genot voor de wintersporter, een heerlijke ski in- en uit.

Benieuwd naar de oorsprong van Chalet XL, of behoefte aan een maatje kleiner: check dan even Chalet XS

Share

nl_NL