CH XS

Project CH XS.

Chalet XS is een warm maar modern ontworpen duurzaam tiny house chalet voor de ultieme liefhebbers van verse poedersneeuw. Met iets meer dan 25m2 herbergt het chalet verassend genoeg alle benodigdheden die u nodig heeft voor een een perfecte wintersportvakantie. De omvang van het huisje is slechts 3,6m bij 6m en verdeeld in twee woonlagen. Op de begane grond bevindt zich een kleine badkamer en een open ruimte om lekker te eten, te chillen en te genieten van het spectaculaire uitzicht. De bovenste verdieping is voorzien van een heerlijke slaapzolder, waar je van uit het bed ook kan genieten van dit heerlijke uitzicht.

Om zo flexibel mogelijk én optimaal gebruik te maken van de ruimte, zijn alle interieurelementen dusdanig ontworpen zodat ze diverse rollen kunnen vervullen:

  • De trap functioneert tevens als opslag.
  • Het lounge platform biedt ook plek als bank tijdens welverdiende maaltijden voor- of naar een heerlijke poedersessie. Als icing op de poedercake, kan het worden omgedraaid en tot extra bed worden omgedraaid.
  • Het bovenste bed én het hoofdeinde verbergen zelfs opslagruimte.

Dit ‘’tiny house’’ chalet kan op elke locatie geplaatst worden door het praktische ontwerp. De nieuwste duurzame technologiën zijn verwerkt in het ontwerp, wat het mogelijk maaktom het overal, en vooral off-the-grid te gebruiken. Op het dak bevinden zich PV (Photo-voltaic) zonnepanelen gecombineerd met SWH (Solar Water Heating) panelen. De muren, vloeren en het dak zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en de ramen zijn voorzien van driedubbele beglazing (HR +++) voor de beste thermische isolatie. Vloerverwarming en een open haard zorgen voor de benodigde warmte voor een comfortabel verblijf bij deze koude buitentemperaturen. Aangevuld  met slimme sensoren, maken deze technologieën en systemen het chalet XS tot een extreem energiezuinig geheel. Om de huisvesting dit alles mogelijk te maken, is onder de trap een technische module geplaatst met ruimte voor containers, connectoren, technische apparatuur, batterijen etc. Deze module is vanuit praktisch opzicht zo ontworpen dat van buitenaf toegankelijk is. De grootte van deze module is afhankelijk van de exacte locatie en de uiteindelijke wensen van de gebruikers ervan.

Share

nl_NL