Lyceum Elst

project LYCEUM ELST.

Dit schoolgebouw is specifiek en op maat ontworpen voor het Lyceum Elst. Dit ontwerp was essentieel om het nieuwe en zeer ambitieuze lesprogramma te kunnen realiseren. Onderdeel hiervan was om een hechte gemeenschap te creëren, gecentreerd rondom een grote open ruimte waar alle gezamenlijke- en algemene activiteiten plaats kunnen vinden.

Aangevuld met op elke verdieping een ‘’onderwijslandschap’’ met zijn eigen identiteit, afhankelijk van de educatieve doeleinden van die verdieping. Op de verdiepingen is voldoende ruimte voor meer gericht onderwijs met specifieke aandachtsgebieden met een aparte focus, wat gerealiseerd wordt door voldoende afgesloten- en af te sluiten lokalen.

Door de indeling heeft het Lyceum Elst een uiterst helder vloerplan, zonder dode- en donkere hoeken en gangen. En stelt eenieder in staat om vanuit praktisch elke hoek het gehele gebouw te overzien. Dit creëert een open, helder maar toch warm gevoel voor alle gebruikers van het schoolgebouw, waarbij het voor ieder die binnentreedt hetzelfde gevoel opwekt; dit is een fijne, inspirerende plek voor leerlingen en leerkrachten om zich samen te ontwikkelen.

Wederom een zeer geslaagd educatief concept van LIAG Architecten, die u welkom heet om verdere projectinformatie te bekijken bij LIAG.

Share

nl_NL