SKA18

Ontwerp SKA18

Door gemeentelijke gronden vrij te geven voor de bouw van vrije kavelwoningen, geeft de gemeente aankomende inwoners de unieke kans om hun eigen woning te ontwerpen en te bouwen binnen de stadsgrenzen.

SKA18 is een voorbeeld, van hoe een ontwerp van uw eigen huis eruit zou kunnen zien op een volledig vrij in te delen kavel. SKA18 is een klein- maar efficiënt ontworpen huis, specifiek ontworpen voor terrassenpercelen met een markant kenmerk in de vorm van een mini-binnenplaats. De natuurlijke lichtinval in de gehele woning wordt gewaarborgt door een organische flow van elementen van begane grond tot en met het dak. Deze natuurlijke en aangename lichtstroming heeft als fundering de binnentuin op de begane grond gevolgd door een open ruimte op de eerste- en glazen overloop op de tweede verdieping, met als finishing touch een ruim dakraam.

Al deze elemeneten op de verschillende woonverdieping worden geaccentueerd en aangevuld door een bijzondere- en open trapconstructie. 

Een ander zeer markant en praktisch onderdeel van de woning is de gevel. Deze bestaat uit bewegende latten die kunnen bewegen tussen open en volledig gesloten, afhankelijk van de wensen van de bewoners , schaduw en privacy versus zonovergoten en openheid. Mede door deze latten ontstaat er een mooi natuurlijk schouwspel tussen zonlicht en schaduw, wat de woning een uniek karakter geeft dat mee-ademt met de bewoners en het natuurlijke licht.

Share

nl_NL