KA01

project KA01.

KA01 is een villa gelegen in de wijk welbekende Vogelwijk in Den Haag. Deze prachtige buurt is ontwikkeld in de jaren ’30 en staat, vanwege zijn buitengewone architectonische kwaliteiten, onder gemeentelijke bescherming. Gemeentelijke bescherming met hoofdletters mag daaraan worden toegevoegd. Eventuele uitbreidingen, aanpassingen of de kleinste wijzigingen in het uiterlijk van de gebouwen moeten daarom met de gemeente worden overeengekomen. Hierdoor kwam de focus voor de dakopbouw niet te liggen op de opbouw zelf, maar het op uitdagende vergunningstraject.

Een traject dat wij gelukkig met verve hebben doorstaan, maar tevens de leidende factor was in het bepalen van het uiterlijk van de dakopbouw. Om te voldoen aan alle eisen is er gekozen in samenspraak met de bewoners en gemeente om te gaan voor een klassiek ontwerp van de dakopbouw, die zich qua vormgeving en materialen niet onderscheidt van het oorspronkelijke gebouw. Dit was gelukkig allerminst een beperking, want de tijd bespaart op het maken van en kiezen tussen meerdere ontwerpen maakte tijd, budget en ruimte vrij voor een geheel nieuw interieurontwerp voor het hele huis.

Dit alles volledig in karakteristieke jaren 30 stijl, wat het huis inclusief de nieuwe dakopbouw een eerbetoon maakt aan de architectuur van toen. Een prachtig geheel is het eindresultaat, waarin het uitgebreide buiten, naadloos wordt aangevuld met een in ere hersteld binnen. Alles geheel in jaren 30 stijl.

Styles and ideas are beautiful, but remain ideas if you don't have the right skills to make them tangible. That is why we have opted for a collaboration with  van Vliet Construction, who have more than lived up to their reputation.

Share

en_US