Strijp S

Over dit project

Strijp S is een jong gebouw met een volwassen karakter. Een recentelijk gebouwd, duurzaam en multifunctioneel sportcomplex dat door meerdere sportverenigingen wordt gebruikt. De vormgeving kenmerkt zich door horizontale stroken met afgeronde hoeken ondergedompeld in groene heuvels. Het heeft een uitnodigend karakter en legt de nadruk op de relatie met buitensporten. Om elk van de participerende sportclubs een eigen identiteit te geven, zijn de verschillende strips gebaseerd op de kleuren van de deze clubs. Door het volume gedeeltelijk in met gras bedekte heuvels te laten samenvloeien, heeft het gebouw een menselijke maat gekregen en tevens een uitstekende natuurlijke isolatie. Dit ontwerp heeft ook een nieuwe standaard gezet op het gebied van duurzaamheid voor sportfaciliteiten. Het duurzame multi-use sportcomplex behaalde maar liefst een GPR-score boven de 8 door een uitgrebreid pakket aan maatregelen en voorzieningen. Waarvan onder andere een  geothermische warmtepomp (GSHP), hoogrendement ++ beglazing en hergebruik (C2C) van bestaande materialen uit het voormalige gebouw voor de groene gevels en trottoirs.

In zijn totaliteit een goed uitgebalanceerd sportcomplex dat ruimte biedt aan verscheidene sporten, en dit in harmnonie met de natuur.

Neem voor meer informatie over het projectbezoek een kijkje bij:

LIAG, aartsdaags en architizer.

Bekijk ons andere vergelijkbare sportgerelateerde project ODB

 

Tags
Architectuur detail, Architectuur oplossingen, Bouwkundige ontwerpen, duurzaamheid, Functionaliteit, groen, Iconic, Landscape, Publiek, uitgesproken ontwerp, voor jong volwassenen, voor kinderen, voor meerdere gebruikers, zichten
nl_NL