ROC Mondriaan Brug

Over dit project

ROC Mondriaan, bekend bij iedereen als aanbieder van beroepsopleidingen aan leerlingen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk op meerdere locaties. Flagship locatie van het ROC is de locatie gelegen direct naast station Den Haag HS. Dit gebouw is een samensmelting van twee gebouwen aan weerszijden van een zeer drukke weg. Omdat de leerlingen vaak op dezelfde dag activiteiten bij beide gebouwen moeten bijwonen, is de behoefte ontstaan aan een moderne verbindingsbrug tussen de twee locaties.

De beide gebouwen hebben een zeer aparte en eigenzinnige architectuur en zijn op verschillende hoogtes geplaatst. Daarom is ervoor gekozen om het karakter van de moderne verbindingsbrug onafhankelijk te maken van beide gebouwen en heeft het een volledig eigen ontwerp gekregen. De brug is een ontwerp van LIAG Architecten.

Meer informatie is te vinden bij:

LIAG

archdaily

architizer

 

Een ander toonaangevend brugproject is de: Prinses Maxima Centre bridge

Categorie
Nieuwbouw
Tags
Architectuur detail, Architectuur oplossingen, Bouwkundige ontwerpen, concept architectuur, Educatie, Functionaliteit, gebouw in context, Iconic, stads transformatie, uitgesproken ontwerp, Urban, Vervoer, voor jong volwassenen, voor meerdere gebruikers, zichten
nl_NL