Ontwerp zelfbouw villa VW12

Duinvilla met zeezicht en midden in natuurgebied

In duinvilla ‘V’ smelten de glooiende duinen en het ruige zeeklimaat samen tot een oase van rust in één ruim en luxe vakantieverblijf. De kracht van het ontwerp ligt in het samenspel van gelaagdheid van de woning en het typerende Nederlandse duinlandschap. De woning volgt de natuurlijke glooiing en hoogteverschillen van de omgeving en werkt samen met het achterliggende bos en openheid aan de kustzijde.

Vakantiewoning in de duinen
De Nederlandse duinen worden op natuurlijke wijze gevormd waarbij weer en wind van grote invloed zijn. Het typerende golvend duinlandschap met gevarieerd duingrasland en helmduinen die het zand op hun plaats houden. Daar waar de wind minder invloed heeft, is ruimte voor opgaand struweel en hoge bomen waardoor een duinbos onstaat. De woning ligt op een overgangsgebied tussen open duin en duinbos. Hierdoor is het beschermd en beschut van de wind door het bos en biedt het een weids uitzicht over zee bij het open duin.

Ruimte en uitzicht op zee
Vanaf de toegang van het terrein trapt het landschap op naar de toegang van de woning. De ruime entree valt in de windluwe zijde en gaat over in verschillende splitlevels. De hoogteverschillen bieden op ieder niveau een andere beleving van het wonen en een uniek uitzicht op de omgeving. Ze zijn een natuurlijk gevolg van de opbouw van de duinen waardoor de overgang naar de omliggende buitenterrassen als vanzelfsprekend voelen. De woning is voorzien van een wellness, om na een strandwandeling bij te komen in luxe en warmte. De mezzanine is het hoogste niveau van de woning en een geborgen plek bij het haardvuur en met een geweldig uitzicht op de ondergaande zon.

Moderne en warme duinvilla
De architectuur heeft met zijn horizontale belijning, lange overstekken, grote glasvlakken en pure materialen een vleugje ‘60’s. Moderne technieken en materialen maken de woning eigentijds en het ontwerp is volledig afgestemd op de wensen van de bewoner. De houten gevelinvulling en opgaand natuursteen zijn duurzame toepassingen in het kustgebied en sluiten aan op de natuurlijke materialen rond de woning. De uitstraling van het exterieur wordt kracht bij gezet door het interieur die samen een eenheid vormen. Met een houten lattenstructuur tegen het plafond, natuurstenen vloeren en doordachte maatwerk meubels krijgt de woning een uitgesproken karakter en ultiem vakantiegevoel.

Het ontwerp is tot stand gekomen dankzij een vruchtbare samenwerking tussen BNLA architecten en interieurdesigners Nicemakers. Foto’s: Studio de Nooyer.

Meer voorbeelden zien? Bekijk al onze villa of bungalow ontwerpen.

Share

nl_NL