Zelfbouwwoning laten ontwerpen

Heeft u een kavel gekocht? De architecten van CNCPT A helpen u graag bij het ontwerpen van uw nieuwe zelfbouwwoning. We gaan met u in gesprek om erachter te komen wat uw wensen zijn en gaan vervolgens aan het slag met het ontwerpen van de zelfbouwwoning. Bekijk hieronder eens onze eerdere projecten.

Zo ziet het ontwerpen van uw kavelwoning eruit

Als u een kavelwoning wilt laten ontwerpen door de architecten van CNCPT A, dan bestaat het proces uit de onderstaande stappen.

1: initiatie

Voordat we aan de slag gaan met het maken van een ontwerp, brengen we de situatie in kaart. Hoe groot is de kavel waar de zelfbouwwoning op gebouwd moet worden en waar dienen we rekening mee te houden? Lees hier meer over de initiatie fase.

2: voorontwerp

Nu duidelijk is waar we aan moeten denken, is het tijd voor het maken van een voorontwerp. We maken gebruik van 3D-visualisaties om het ontwerp zo tot leven te laten komen. Lees hier meer over de voorontwerp fase.

3: definitief ontwerp

Na het bespreken van het voorontwerp gaan we aan de slag met het verwerken van de feedback. Tijdens deze stap speelt de materialisatie een belangrijke rol. We raden aan om tijdens deze stap verschillende elementenbegrotingen te laten opstellen. Met een elementenbegroting krijgt u direct een overzichtelijk en realistisch beeld van de bouwkosten die u kunt verwachten. Indien nodig kunnen we het ontwerp nog aanpassen aan uw budget. Lees hier meer over de definitief ontwerp fase.

4: omgevingsvergunning

Soms is er een omgevingsvergunning nodig voordat de zelfbouwwoning gerealiseerd kan worden. Tijdens de 4e stap maken we het ontwerp geschikt voor wanneer het nodig is om een omgevingsvergunning aan te vragen. Lees hier meer over de omgevingsvergunning fase.

5: technisch ontwerp

Nu het definitieve ontwerp af is en de vergunningen zijn aangevraagd, is het tijd om de bouwtekeningen om te zetten naar een technisch ontwerp. Hierin leggen we alle bouwvoorbereidingen en noodzakelijke gegevens vast. Lees hier meer over de technisch ontwerp fase.

6: aanbesteding

Tijdens stap 6 staat het aanvragen van prijsopgaven bij verschillende aannemers centraal. De prijzen worden gevormd op basis van het technisch ontwerp. Dit zorgt ervoor dat u de offertes goed met elkaar kunt vergelijken. Lees hier meer over de aanbesteding fase.

7: contractvorming

Nu de prijsopgaven binnen zijn, adviseren we u graag over de aanneemovereenkomst. In dit contract staat onder andere beschreven wat er precies gebouwd moet worden, wat de kosten gaan worden, de garanties en het startmoment. Lees hier meer over de contractvorming fase.

8: uitvoeringsontwerp

De een-na-laatste stap, de uitvoeringsontwerp stap, is het afstemmen van de uitvoeringstechnologie, materialisatie en de detaillering. Lees hier meer over de uitvoeringsontwerp fase.

9: bouw

Nu al het papierwerk afgerond is, is het tijd voor de laatste en tevens de leukste stap: de daadwerkelijk bouwfase van uw eigen zelfbouwwoning. Tijdens de bouwfase zult u zien dat het ontwerp steeds meer tot leven begint te komen. Lees hier meer over de bouw fase.

Contact opnemen met CNCPT A

Wilt u meer weten over het laten ontwerpen van een zelfbouwwoning of heeft u een algemene vraag over kavelbouw? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier.

nl_NL