U-habitat

About This Project

Santoña is a case-study for an underwater research center located on the Santoña peninsula on the northern coast of Spain. It consists of a land station and an underwater habitat placed on the sea floor. Both parts are designed in a coherent style and are characterised by a dark zigzag. The underwater station is prepared for accommodating two researchers for short periods of time. The station is equipped with bunk beds, work stations, facilities to shower and eat. The zig-zag construction of the station hides storage and a sluice for the divers. The transparent sphere has been designed in resin based polycarbonate and consists of two layers: the space in-between is used as a fresh water tank. The goal for the underwater research center was to create a habitat where one feels like living underwater.

Check out our other research project Prinses Maxima Centre Lab

Category
Research
Tags
Architectural detail, Architecture Solutions, Bespoke design, Functionality, Future Concepts, Green, Iconic, Innovation, Landscape, Minimal house, Modern working, Research, Secluded environment, Views, Vision
en_USEnglish
nl_NLDutch es_ESSpanish en_USEnglish