Santa Rita

About This Project

Santa Rita Geriatric Center has been designed with a strong motivation to create a space which does not resemble a hospital in any possible way. Residents rooms are positioned on a single floor around the central courtyard and can be accessed from the garden or from a collective space surrounding them. The aim of the project was to ensure total accessibility, physical autonomy, psychical security and respect to individual privacy, facilitating access to visitors. Architect: Manuel Ocaña.

To learn more about the project visit:

manuel ocaña

archdaily

Category
Healthcare
Tags
Architectural detail, Architecture Solutions, Bespoke design, Conceptual acrhitecture, Enginering Designs, For seniors, Functionality, Future Concepts, Green, Healing environment, Iconic, Landscape, Modern living, Public, Revitalising neighbourhood, Urban, Views, Vision