ROC Mondriaan

Over dit project

ROC Mondriaan biedt beroepsonderwijs aan leerlingen in Den Haag, Delft, Leiden en Naaldwijk op meerdere locaties. Ondanks de markante aanwezigheid op alle locaties, springt het ROC Mondriaan gebouw naast station Den Haag HS er bovenuit. Niet alleen door de zorgvuldig gekozen strategische ligging t.o.v. het naast gelegen station, een knooppunt voor openbaar vervoer. Maar het meest nog door het karakteristieke ontwerp.

Het ontwerp van het gebouw is een waardige architectonische interpretatie van de naamgever en beschermheer van de school. De kubusvorm van het onderwijsgebouw is opgebouwd uit kleinere, betonnen prefab elementen, volledig in de ROC-kleuren om een à la Mondriaan effect te bereiken. Dankzij de stoere uitstraling, vormgeving én strategische ligging is ROC Mondriaan een van de meest herkenbare gebouwen van Den Haag. 

Iedereen die van- of naar Den Haag HS reist met het OV ontkomt er niet aan er een blik op te werpen. Een ontwerp van LIAG Architecten.

Voor meer informatie over het project, bezoek:

LIAG

aartsdaags

architizer

Een ander mooi onderwijs gericht project van ons is het Frits Philips Lyceum

 

Categorie
Nieuwbouw
Tags
Architectuur detail, Architectuur oplossingen, Bouwkundige ontwerpen, concept architectuur, Educatie, Functionaliteit, gebouw in context, Iconic, uitgesproken ontwerp, Urban, Visie, voor jong volwassenen, zichten
nl_NL