MVC

About This Project

MVC is a design for a Multicultural Community Centre in the district of Transvaal in The Hague. The access to the building resembles a linear square running throughout the building. With wide wooden staircases and lifts, the visitor walks along open spaces, where people are at work, making and selling crafts. Urban agriculture and a restaurant, with its own vegetable and herb garden, have been located on the roof. The building further includes a high proportion of assisted living apartments, a hotel, floors with educational and sporting facilities, catering services and a parking.
The ground floor is wide open and easily accessible. A transparent facade screen takes inspiration from the grid of the surrounding streets and is characterised by a modern-oriental appearance. This transparent facade allows the view of the different features within the Multicultural Community Centre MVC building and gives the location an iconic appearance. Architect: LIAG Architecten.

To learn more about the project visit:

LIAG

architizer

Check out our other mixed-use project Vox

Category
Commercial, Hospitality, Offices, Residential, Sport, Urbanism
Tags
Architecture Solutions, Bespoke design, Building in context, City transformation, Conceptual acrhitecture, For multiple users, Functionality, Future Concepts, Iconic, Modern living, Modern working, Public, Revitalising neighbourhood, Sustainability, Transformation, Urban, Views, Vision
en_USEnglish
nl_NLDutch es_ESSpanish en_USEnglish