Frits Philips Lyceum

Over dit project

Het Frits Philips Lyceum in Eindhoven, waar aan maar liefst 1600 leerlingen les wordt gegeven, is een weldoordacht modern multifunctioneel & educatief ontwerp, met aandacht voor kleinschaligheid, waarin twee aparte schoolorganisaties zich huisvesten met een onderscheidende uitstraling.

Het doel van dit concept was dan ook om alle wensen van beide organisaties te realiseren, en door hoofdfaciliteiten te delen hier optimaal gebruik van te maken. Met de aandacht voor kleinschaligheid is het hier gelukt om kleine- intieme ruimtes te creëren voor alle leerlingen om zich geconcentreerd te kunnen ontwikkelen en zich tevens veilig en thuis kunnen voelen.

Geen eenvoudige taak, maar door een goed gecoördineerd intensief- en collectief ontwerpproces zijn alle doelen meer dan bereikt. Belangrijk in dit proces was de nauwe betrokkenheid van leerkrachten, leerlingen en hun ouders bij het proces.

LIAG Architecten is de grondlegger voor dit multifunctionele educatieve ontwerp. Zowel LIAG als bij architizer is meer uitgebreide informatie te vinden 

Een vergelijkbaar educatief project is IKC Buitenrijk

 

Categorie
Nieuwbouw
Tags
Architectuur detail, Architectuur oplossingen, Bouwkundige ontwerpen, duurzaamheid, Educatie, Functionaliteit, Urban, voor jong volwassenen, voor meerdere gebruikers
nl_NL