CCN

Over dit project

Namens Liag hebben we deelgenomen aan een de door het Rijksmuseum in Amsterdam georganiseerde prijsvraag voor een kunstopslaggebouw van het museum. Ons projectobject betrof een gebouw van 29.000 m2, een eenvoudig recht toe recht aan volume dat zijn zeer waardevolle inhoud verbergt in een allesomvattende ruimte, met één gewaagd accent: een met goud beklede, boogvormige ingang. Het doel van het project was om één grote open ruimte te creëren en tegelijkertijd aan andere behoeften te voldoen die een modern museum nodig heeft. Waarvan een van de voornaamste de klimatologische bescherming is van kunstwerken die niet aan daglicht kunnen worden blootgesteld, daarnaast was de beheersing van de temperatuur in bepaalde zones essentieel én minimaal energieverbruik om het kunstopslaggebouw te bedienen en ook te kunnen behouden vanuit financieel opzicht. Het door ons gekozen gevelsysteem maakt gebruik van een materiaal dat daglicht weerkaatst en verblinding voor de buitenwereld vermijdt. Het unieke aan dit materiaal is dat het niet alleen het uiterlijk van het verandert ebouw door de seizoenen heen, maar daarnaast ook gecontroleerde hoeveelheden licht de opslagruimte binnenlaat.

Een simpel maar oogstrelend ontwerp uit de koker van LIAG Architecten.

Meer informatie over dit project is te vinden op:

LIAG

Archdaily

vimeo

Een ander interessant kantoorproject is THT1

Categorie
Interieur
Tags
Architectuur detail, Architectuur oplossingen, concept architectuur, duurzaamheid, Functionaliteit, Iconic, Innovation, Modern working, toekomstgerichte concepten, uitgesproken ontwerp, Visie
nl_NL