Prinses Máxima Centrum

Over dit project

Uniek in Europa en met 45.000 m2 tevens het grootste kinderonologiecentrum van Europa, het Prinses Máxima Centrum met de ambitie om ieder kind met kanker te genezen en een zo goed mogelijke levenskwaliteit te bieden. De architectuur, met zijn kenmerkende interieur en exterieur, draagt mede bij om dit doel te bereiken. Er is een natuurlijke stroming ontstaan tussen binnen en buiten, en tussen de kinderen en de daadwerkelijke onderzoekswereld. De hoofdroute door het gebouw is een organisch ontmoetingsgebied geworden voor kinderen en hun ouders, artsen, verpleegkundigen en onderzoekers.

 

Healing environment principes zijn toegepast en resulteren in ouder-kindkamers: die bestaan uit één kamer voor het kind met aangrenzend een kamer voor de ouders. Hierdoor kunnen gezinsleden op een fijne natuurlijke manier en in een huiselijke omgeving bij hun kind blijven. Om de sociale en emotionele ontwikkeling van kinderen te blijven stimuleren en ontwikkelen tijdens hun ziekte, is het gebouw bovendien uitgerust met verschillende ruimtes voor elke leeftijdscategorie, aangepast aan de behoeften van elke leeftijdsgroep. Dit alles vormt een prachtig geheel, een uniek- en compleet kinderoncologiecentrum, ontworpen door LIAG Architecten.

 

Over dit project is uiteraard veelzijdige informatie te vinden, kijk gerust bij:

LIAG

archdaily

architizer

 

Met trots kunnen wij vermelden dat dit project een van de finalisten  was in de categorie Archdaily Building of the Year Awards 2019 Healthcare Architecture en tevens genomineerd was voor de German Design Awards 2020 in de categorie Architectuur.

 

Een mooi vergelijkbaar zorgproject uit ons portfolio is  Santa Rita

Categorie
Nieuwbouw
Tags
Architectuur detail, Architectuur oplossingen, Bouwkundige ontwerpen, concept architectuur, duurzaamheid, Educatie, Functionaliteit, groen, Healing environment, Iconic, Innovation, kind ouder eenheid, Landscape, Onderzoek, Publiek, toekomstgerichte concepten, uitgesproken ontwerp, Visie, voor jong volwassenen, voor kinderen, voor meerdere gebruikers, zichten
nl_NL