Prinses Máxima Centrum brug

Over dit project

Het Prinses Máxima Centrum is een uniek en met 45.000 m2 het grootste kinderoncologiecentrum van Europa met de ambitie om ieder kind met kanker te genezen en een zo goed mogelijke levenskwaliteit te bieden. De architectuur, met zijn kenmerkende interieur en exterieur, helpen mede dit doel te bereiken. Naast het PMC ligt het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De twee ziekenhuizen delen de operatiekamers en de intensive care-afdeling en zijn verbonden via een brug, de PMC Brug. Deze wordt gebruikt door de kleine patiënten als ze op hun meest kwetsbaarst zijn, onderweg van- en naar een operatie. Daarom was het ontwerp essentieel, in die zin dat de brug moest bijdragen aan hun gevoelig van veiligheid, herstel en vooral blijdschap. Het is een mooi ontwerp geworden voor dit bijzondere- en unieke kinderoncologiecentrum, met esthetiek van kinderen zonder kinderachtig te zijn. 

Ook dit bijzondere zorgproject komt uit de portfolio van LIAG Architects, trots kunnen wij melden dat met dit ontwerp de categorie exterieur is gewonnen van de World of Colour awards 2018.

Meer informatie over dit zorgproject is te vinden op:

LIAG

archdaily

architizer

Awards: Winner 2018 World of Color Awards, Category Exterior

Zeker de moeite waard om te bekijken is ons andere zorgproject: Santa Rita

Categorie
Nieuwbouw
Tags
Architectuur detail, Architectuur oplossingen, Bouwkundige ontwerpen, concept architectuur, Functionaliteit, Healing environment, Iconic, Innovation, Publiek, toekomstgerichte concepten, uitgesproken ontwerp, Urban, Vervoer, Visie, voor jong volwassenen, voor kinderen, voor meerdere gebruikers, zichten
nl_NL