HEZW

About This Project

Usually our clients wish to extend their houses by enlarging the living room or the kitchen. In this case we have solved a different puzzle. The request was not only to extend the living/dining room but also to add two new bedrooms. The challenge was to provide the rooms behind the extension with sufficient daylight. This is not only mandatory to obtain a building permit, but more importantly, it is essential for the comfort of its occupants.

The solution has been found in dividing the extension into two separate volumes. By pushing the bedroom-volume to the ground, it was possible to create windows in the existing facade above the new roof. These windows provide daylight and ventilation to the second bedroom. The other part of the extension has a full height and provides space for the new dinning room. A large glass facade at the back connects this part of the house with the back garden.

Category
Residential
Tags
Architectural detail, Architecture Solutions, Enginering Designs, Extension, Functionality, Minimal house, Modern living, Transformation, Urban