VW12

Over dit project

Altijd al gedroomd van uw eigen huis ontwerpen, dan zijn zelfbouwpercelen de perfecte oplossing. Een schaars goed op de huidige woningmarkt maar ons is de eer gegund om in het Vrije Wilg project in Dordrecht voor zo’n perceel een  duurzame nieuwbouwwoning te ontwerpen; VW12.

Onze duurzame moderne familie kavelwoning VW12 is een drie woonlagen tellend nieuwbouwwoning ontwerp met een mooie ligging direct aan een gracht. Het ontwerp is gebaseerd op een van huishouden van vier personen, maar het concept hierachter maakt het mogelijk om de woning makkelijk aan ver uiteenlopende eisen en eigenaren aan te passen. De huidige indeling van VW12 bestaat drie woonlagen die door een centrale verticale open ruimte allemaal met elkaar verbonden zijn, dit centrale gevoel wordt versterkt door een open trap die alle lagen met elkaar verbindt. Ruimte, warmte en connectie tussen alle bewoners vormen de kern van het concept. Warmte en connectie zijn in onze ogen fundamentele aspecten voor een gezinswoning.

Naast warmte en verbondenheid zijn ruimte, privacy en flexibiliteit van essentieel belang in een gezin, dus ook in een gezinswoning. Het open ontwerp en de overvloed aan natuurlijk licht bieden genoeg ruimte voor het hele gezin om samen te komen. De tuin, het terras, buiten- en binnenkeuken, eetkamer en woonkamer bieden het gezin veel- en veekzijdige opties voor alle seizoenen en gelegenheden. De ruimtes zijn zo ontworpen dat alles naadloos aansluit en in elkaar overloopt, dusdanig dat het één groot geheel oogt.

Op de eerste verdieping bevindt zich het kinderparadijs, waar ze ieder hun eigen kamer hebben, aangevuld met een eigen badkamer.. De slaapkamers zijn voorzien van schuifdeuren die niet onder doen voor een conventionele muur, en indien geopend verbinden deze de kamers via de vide met de begane grond en accentueren zo het gevoel van een grote- verbonden leefruimte.

De bovenste verdieping is volledig toegespitst op de ouders. Een warme open woning is fijn, maar als we het over gezinsdynamiek hebben, hebben we het ook over drukte. Drukte die de behoefte aan rust meebrengt. Op deze verdieping wordt daar ruimschoots aan voldaan met een grote slaapkamer, eigen badkamer, een ruime kledingkamer en een in de huidige tijden onmisbare thuiswerkplek. Alle facetten en ruimte voor ouders van een modern gezin. Een mooi- en kalm dakterras maakt de bovenverdieping helemaal af. Ook voor deze verdieping geldt dat er gebruik is gemaakt van modulaire schuifdeuren, die de bewoners de keuze bieden tussen rust en privacy of ruimte en dynamiek.

Mede bepaald door de ligging, is er gekozen voor onbehandeld hout ter aankleding van de woning. Dit geeft een unieke en persoonlijke uitstraling en groeit mee met de woning en zijn bewoners, doordat elk paneel in eigen tempo veroudert, hiermee de grens vervagend tussen natuur, bewoners en de tand des tijds. Een van de kernaspecten van dit concept is ruimte, daarom is er veel aandacht besteed aan de zichtlijnen in de woning, maar minstens zo belangrijk het zicht naar buiten vanuit elke ruimte. Elke kamer heeft zijn eigen unieke uitzicht, waarbij de absolute blikvanger de gigantische raampartij is, die het omringende groen letterlijk de binnenruimtes intrekt en zo woning en natuur met elkaar onlosmakelijk verbindt.

 

Zelf een duurzame nieuwbouwwoning bouwen? Kijk voor mooie- en interessante percelen op: https://www.steenvlinder.nl/

Wilt u meer van onze uiteenlopende woningontwerpen zien? Ga naar onze Portefeuille

Categorie
Interieur, Nieuwbouw
Tags
Architectuur detail, Architectuur oplossingen, Functionaliteit, groen, Iconic, Kavelwoning, nieuwbouw, uitgesproken ontwerp, Visie, voor meerdere gebruikers, zichten
nl_NL