VW12

Over dit project

Als u er altijd al van gedroomd heeft om uw eigen huis te ontwerpen, dan zijn zelfbouwkavels de perfecte oplossing. In het project Vrije Wilg in Dordrecht hebben wij voor zo'n perceel een zelfbouw duurzame kavelwoning VW12 ontworpen.

 

Onze zelfgebouwde duurzame Kavelwoning VW12 is een drie verdiepingen tellend gebouw direct gelegen aan een gracht. We hebben het bedacht met een gezin van vier in gedachten, maar het kan gemakkelijk worden verbouwd om aan de behoeften van verschillende eigenaren te voldoen. De huidige indeling is verdeeld over 3 verdiepingen. Een verticale open ruimte boven de eetkamer en  een open trap verbindt alle niveaus met elkaar. Op deze manier heeft het gezin altijd nauw contact, zelfs als er verschillende leden op verschillende verdiepingen zijn.

 

De begane grond is de gedeelde ruimte waar men kan genieten van het gezelschap van elkaar. Tuin, terras, buitenkeuken, binnenkeuken, eetkamer en woonkamer sluiten naadloos op elkaar aan en vormen één grote ruimte. 

 

De eerste verdieping is het kinderparadijs, waar ze hun eigen kamers en een badkamer hebben. De slaapkamers zijn afsluitbaar, maar wanneer de schuifdeuren open staan, worden deze kamers via de vide verbonden met de begane grond. 

 

De bovenste verdieping is van de ouders. Dit is waar de hoofdslaapkamer, kleedkamer en hoofdbadkamer zijn geplaatst. Hier hebben we ook het thuiskantoor en een rustig dakterras geplaatst, gewijd aan de volwassenen. Ook deze verdieping is, net als de onderste, door middel van een open trap verbonden met de rest van de woning. Daarom voelt het alsof het hele huis één grote open ruimte is, zolang de schuifdeuren en panelen open staan. Indien meer privacy gewenst is, kunnen de schuifelementen uiteraard worden gesloten.

 

Voor de buitenschaal hebben we gekozen voor onbehandelde houten bekleding. Dit geeft het gebouw een persoonlijke en unieke uitstraling doordat elk houten bord op een andere manier en tempo zal verouderen. Het huis veroudert met zijn bewoners en de grens tussen natuur en gebouw vervaagt met de tijd. We hebben er ook voor gekozen om elke kamer een uitzicht op maat te geven. Een bepaald deel van het landschap is ingekaderd binnen een groot raam en vastgemaakt aan de binnenruimte. Op deze manier worden niet alleen alle kamers aan de binnenkant met elkaar verbonden, maar ook de binnenkant en de buitenkant worden met elkaar verbonden.

 

Zelf een duurzaam gebouwde kavelwoning bouwen? Kijk voor interessante zelfbouwplots op: https://www.steenvlinder.nl/

Wilt u meer van onze woningontwerpen zien? Ga naar onze Portefeuille

Categorie
Interieur, residentieel
Tags
Architectonisch detail, Architectuuroplossingen, Maatwerk, Voor meerdere gebruikers, Functionaliteit, Groen, Iconisch, Kavelwoning, Aanzichten, Visie
nl_NLDutch
en_USEnglish es_ESSpanish nl_NLDutch