U-leefgebied

Over dit project

Santoña is een casestudy voor een onderwateronderzoekscentrum op het schiereiland Santoña aan de noordkust van Spanje. Het bestaat uit een landstation en een onderwaterhabitat op de zeebodem. Beide delen zijn ontworpen in een samenhangende stijl en worden gekenmerkt door een donkere zigzag. Het onderwaterstation is voorbereid om gedurende korte tijd twee onderzoekers te huisvesten. Het station is voorzien van stapelbedden, werkplekken, faciliteiten om te douchen en te eten. De zigzagconstructie van het station verbergt opslag en een sluis voor de duikers. De transparante bol is ontworpen in polycarbonaat op basis van hars en bestaat uit twee lagen: de tussenruimte wordt gebruikt als een zoetwatertank. Het doel van het onderwateronderzoekscentrum was om een leefomgeving te creëren waar je het gevoel hebt onder water te leven.

Bekijk ons andere onderzoeksproject Prinses Maxima Center Lab

Categorie
Onderzoek
Tags
Architectonisch detail, Architectuuroplossingen, Ontwerp op maat, Functionaliteit, Toekomstige concepten, Groen, Iconisch, Innovatie, Landschap, Minimalistisch huis, Modern werken, Onderzoek, Afgelegen omgeving, Uitzicht, Visie
nl_NLDutch
en_USEnglish es_ESSpanish nl_NLDutch