Santoña

Over dit project

Santoña is een casestudy voor een onderwateronderzoekscentrum op het schiereiland Santoña aan de noordkust van Spanje. Het bestaat uit 2 delen: het bovenste station op de top van de heuvel en het hoofdstation aan de voet van de berg. Het onderste deel onderhoudt direct contact met een onderwaterhabitat op de zeebodem. Het gebouw van het onderwateronderzoekscentrum is ontworpen in een slangachtige vorm en klimt langs de steile rotsachtige heuvel met lange terrassen op elke verdieping met uitzicht op de prachtige zee. Voor een vlotte communicatie tussen het bovenstation en het hoofdstation werd een alpine kabelbaan voorzien. Het benedenstation heeft een drijvend dok waar schepen kunnen aanmeren. Het hele complex is opzettelijk op een afgelegen locatie gepositioneerd om een verscheidenheid aan zeeleven te kunnen bestuderen. Het station moet daarom volledig zelfvoorzienend zijn en heeft een zeer complex programma.

Het bovenste gebouw bestaat uit een parkeergarage, conciërge-appartementen en de machinekamer van de kabelbaan.

Het hoofdstation herbergt vanaf de onderkant decompressiecabines, douches, kleedkamers, magazijnen voor onderwaterapparatuur en een reparatieatelier. Het volgende niveau is een werkvloer met labs, kantoren, vergaderruimtes, een bibliotheek en een archief. Bovendien is er een kantine met keuken. Op de middelste verdieping zijn een receptie, een lobby en een kabelbaanstation geplaatst. De laatste drie niveaus zijn gereserveerd voor hotelachtige kamers voor de onderzoekers.

 

Bekijk ons andere onderzoeksproject Prinses Maxima Center Lab

Categorie
Infrastructuur, kantoren, onderzoek
Tags
Architectonisch detail, Architectuuroplossingen, Ontwerp op maat, Conceptuele architectuur, Functionaliteit, Toekomstige concepten, Groen, Iconisch, Innovatie, Landschap, Modern werken, Onderzoek, Afgelegen omgeving, Uitzicht, Visie
nl_NLDutch
en_USEnglish es_ESSpanish nl_NLDutch