PS29

Over dit project

Het Arnage project is gelegen in het hart van het centrum van Den Haag en was jarenlang een kantoorgebouw. Samen met de ontwikkelaar hebben we een nieuw concept bedacht voor dit fantastische pand. Na een grondige renovatie en transformatie wordt het binnenkort omgebouwd tot vier high-end appartementen. Optimaal gebruik van bestaande m2 en extra uitbreidingen aan de achterzijde hebben geresulteerd in ruime open plattegronden met royale woonruimtes binnen en eigen buitenruimtes achteraan. Om deze transformatie en renovatie van een voormalig kantoorgebouw naar vier high-end appartementen te voltooien, hebben we een kleine dakverlenging toegevoegd om extra hoogte en extra niveau te krijgen. Dit, samen met een grote vide, heeft geresulteerd in een prachtig stadspenthouse op de bovenste verdieping.

 

Elke verdieping van het gebouw herbergt één exclusief appartement. De eerste bevindt zich op de licht verhoogde begane grond. Het heeft een grote woon- en eetkamer met open keuken, twee slaapkamers, een inloopkast en een badkamer. De uitbouw van 15m2 aan de achterzijde opent via nieuwe, brede deuren naar een gezellig buitenterras. Dit appartement heeft tevens een eigen parkeerplaats en twee ingangen. De belangrijkste bij de gemeenschappelijke inkomhal en de tweede aan de achterkant, naast een eigen parkeerplaats.

 

De appartementen op de eerste en tweede verdieping zijn identiek. Ze hebben allebei een ingang via de gemeenschappelijke trap en via een lift die stopt in de eigen inkomhal. De appartementen hebben grote eet- en woonkamers met open keukens aan de voorkant en privéruimtes aan de achterkant. Twee slaapkamers, een badkamer en een kleine studeerkamer met grote openslaande deuren naar het balkon vormen het privégedeelte van het appartement.

 

Door een bescheiden dakverlenging toe te voegen, hebben we voldoende hoogte gecreëerd om een extra verdieping toe te voegen aan het oorspronkelijke volume. Zo hebben we op de bovenste verdieping een duplex penthouse gecreëerd. Net als de onderste appartementen is deze ook bereikbaar via zowel de gemeenschappelijke trap als de lift. Het eerste niveau lijkt op de onderste appartementen met grote eet- en woonkamer met open keuken aan de voorzijde en een eigen slaapkamer, badkamer, inloop en studeerkamer aan de achterkant. Maar de grote vides onder schuin dak geven dit penthouse een eigen karakter. De bovenste verdieping is toegankelijk via een mooie open trap en herbergt nog een slaapkamer met een eigen badkamer die toegankelijk is via een glazen en stalen brug.

 

Wilt u een appartement kopen of wilt u meer weten over het project, ga dan naar de ontwikkelaarswebsite Goodwin Westbay.

Ben je geïnteresseerd in andere projecten van het transformatietype? Ga naar SY40

 

 

Categorie
Interieur, residentieel
Tags
Architectonisch detail, Architectuuroplossingen, In context bouwen, Stadstransformatie, Enginering Designs, Uitbreiding, Voor meerdere gebruikers, Functionaliteit, Modern wonen, Revitaliserende buurt, Transformatie, Stedelijk
nl_NLDutch
en_USEnglish es_ESSpanish nl_NLDutch