Strijp

Over dit project

Strijp is een nieuw gebouwd duurzaam multifunctioneel sportcomplex dat door meerdere sportverenigingen wordt gebruikt. De vorm is gemaakt door horizontale stroken met afgeronde hoeken ondergedompeld in groene heuvels. Het heeft een uitnodigend karakter en heeft een duidelijke relatie met buitensporten. Om elk van de gebruikers een eigen identiteit te geven, zijn de verschillende strips gebaseerd op de kleuren van de bijbehorende sportclubs. Door het volume gedeeltelijk in met gras bedekte heuvels te duwen, kreeg het gebouw een menselijke maat en een uitstekende isolatie. Dit ontwerp heeft ook een standaard gezet op het gebied van duurzaamheid voor sportfaciliteiten. Het duurzame multi-use sportcomplex behaalde een GPR-score boven de 8 door een pakket aan maatregelen en voorzieningen: geothermische warmtepomp (GSHP), hoogrendement ++ beglazing en hergebruik (C2C) van bestaande materialen uit het voormalige gebouw voor de groene gevelgevels en trottoirs.

Voor meer informatie over het projectbezoek:

LIAG

aartsdaags

architizer

Bekijk ons andere sportgerelateerde project ODB

Categorie
Landschap, Sport
Tags
Architectonische details, Architectuuroplossingen, Op maat gemaakt ontwerp, Enginering Designs, Voor kinderen, Voor meerdere gebruikers, Voor jongvolwassenen, Functionaliteit, Groen, Iconisch, Landschap, Openbaar, Duurzaamheid, Weergaven
nl_NLDutch
en_USEnglish es_ESSpanish nl_NLDutch