WK26

Over dit project

Dit project was een waar genoegen voor ons omdat we een op maat gemaakt huisuitbreidingsontwerp konden maken voor een mooie surferfamilie. De familie bezit een huis met drie verdiepingen in Scheveningen, de strandbuurt van Den Haag. Jaren geleden, toen ze het voor het eerst kochten, herbouwden ze het zelf en raakten ze echt gehecht aan het gebouw en de buurt. Sindsdien is het gezin gegroeid, zijn hun behoeften en prioriteiten veranderd en is de huidige indeling van de begane grond verouderd.

 

Na analyse van de typische dag van deze familie, hebben we besloten om de begane grond in vier zones in te delen. De eerste is de entree met een kledingkast onder de trap en een natte cel. Dit element is cruciaal voor de functionaliteit van het huis, omdat het de gezinsleden in staat stelt om na een succesvolle surfdag direct onder de douche te gaan en hun wetsuits te laten druipen en drogen voordat ze naar de opslag worden gebracht. Op deze manier wordt het zoute water en zand niet in huis gebracht, wat een van de grootste klachten was van de huidige indeling. De natte cel heeft ook een achterdeur. Door deze deur te openen, kunnen de surfplanken de achtertuin in worden gebracht zonder de woonkamer over te steken.

 

Het volgende element van de indeling is een gezellige gezinswoonkamer. Het is groot genoeg voor iedereen om te lezen, een film te kijken of te chillen voor de schoorsteen. Deze kamer is met een schuifdeur met opzet afgescheiden van het achterste deel van de woning. Zo kan de woon- en eetkamer afhankelijk van de situatie worden afgesloten of met elkaar worden verbonden.

 

Aan de achterkant van het huis hebben we een ruime keuken en een eetkamer gecreëerd. Het centraal gelegen kookeiland met bar is een perfecte plek voor een familieontbijt of een uitgebreide kooksessie. Naast een nieuwe glazen gevel is een grote eettafel geplaatst die op een zonnige dag geopend kan worden en die de eetkamer omtovert tot een buitenruimte.

 

Het vierde element van het ontwerp is een kleine achtertuin. Gebruikmakend van het feit dat de tuin bijna 40cm lager ligt dan de binnenvloer, hebben wij zit / looptrappen ontworpen  die de eetkamer verbinden met de tuin. Hoewel de achtertuin klein is, kunnen grote groepen zich vermaken op verjaardagen en andere familiefeesten. Dankzij het hoogteverschil konden we ook een surfopslag op maat realiseren. Het biedt voldoende ruimte en hoogte voor de talloze surfplanken en wetsuits van het gezin.

 

Voor de achtergevel hebben we gekozen voor het ultieme kustmateriaal van onbehandeld hout. We gebruikten planken in verschillende breedtes en diepten om niet alleen de surfkast en de begane grond te bedekken, maar ook een voormalige badkameruitbreiding op de eerste verdieping. Dankzij deze bescheiden toevoeging kreeg de hele achterkant van het huis een make-over en een moderne strandhuislook en gaf het de finishing touch aan het op maat gemaakte huisuitbreidingsontwerp.

 

Wilt u meer verbluffende surfontwerpen zien? Ga naar:https://www.designboom.com/tag/surf-design/

Plant u een uitbreiding van uw eigen huis? Lees meer op onze blog.

Bekijk ons andere extensieproject FH154

Categorie
Interieur, residentieel
Tags
Architectonisch detail, Architectuuroplossingen, Op maat gemaakt ontwerp, In context bouwen, Conceptuele architectuur, Enginering Designs, Uitbreiding, Voor meerdere gebruikers, Functionaliteit, Groen, Iconisch, Minimalistisch huis, Modern wonen, Sport, Duurzaamheid, Transformatie, Stedelijk
nl_NLDutch
en_USEnglish es_ESSpanish nl_NLDutch