MVC

Over dit project

MVC is een ontwerp voor een Multicultureel Buurtcentrum in de wijk Transvaal in Den Haag. De toegang tot het gebouw lijkt op een lineair vierkant dat door het hele gebouw loopt. Met brede houten trappen en liften loopt de bezoeker langs open ruimtes, waar mensen aan het werk zijn, handwerk maken en verkopen. Op het dak is stadslandbouw en een restaurant met een eigen groente- en kruidentuin gevestigd. Het gebouw omvat verder een groot deel van de assistentiewoningen, een hotel, verdiepingen met onderwijs- en sportfaciliteiten, horecadiensten en een parkeerplaats.
De begane grond is wijd open en goed toegankelijk. Een transparant gevelscherm haalt inspiratie uit het raster van de omliggende straten en kenmerkt zich door een modern-oosterse uitstraling. Deze transparante gevel geeft zicht op de verschillende elementen binnen het Multicultural Community Center MVC-gebouw en geeft de locatie een iconische uitstraling. Architect: LIAG Architecten.

Voor meer informatie over het projectbezoek:

LIAG

architizer

Bekijk ons andere project voor gemengd gebruik Vox

Categorie
Commercieel, horeca, kantoren, residentieel, sport, stedenbouw
Tags
Architectuuroplossingen, Ontwerp op maat, In context bouwen, Stadstransformatie, Conceptuele architectuur, Voor meerdere gebruikers, Functionaliteit, Toekomstige concepten, Iconisch, Modern wonen, Modern werken, Openbaar, Revitaliserende buurt, Duurzaamheid, Transformatie, Stedelijk, Uitzicht, Visie
nl_NLDutch
en_USEnglish es_ESSpanish nl_NLDutch