CCN

Over dit project

Dit project nam deel aan de door het Rijksmuseum in Amsterdam georganiseerde prijsvraag voor een kunstopslaggebouw van het museum. Het gebouw van 29.000 m2 is een eenvoudig volume dat zijn zeer waardevolle inhoud verbergt met slechts één gewaagd accent: een met goud beklede, boogvormige ingang. Het doel van het project was om een grote open ruimte te creëren en tegelijkertijd aan andere behoeften te voldoen. Deze omvatten de klimatologische bescherming van kunstwerken die niet aan daglicht kunnen worden blootgesteld, de beheersing van de temperatuur in bepaalde zones en minimaal energieverbruik om het kunstopslaggebouw te bedienen. Het gevelsysteem maakt gebruik van een materiaal dat daglicht weerkaatst en verblinding vermijdt. Dit materiaal verandert niet alleen het uiterlijk van het gebouw door de seizoenen heen, maar laat ook gecontroleerde hoeveelheden licht de opslagruimte binnen. Architect: LIAG Architecten.

Voor meer informatie over het projectbezoek:
LIAG

aartsdaags

vimeo

Bekijk ons andere kantoorproject THT1

Categorie
Cultureel, Infrastructuur, Interieur, Kantoren
Tags
Architectonisch detail, Architectuuroplossingen, Ontwerp op maat, Conceptuele architectuur, Functionaliteit, Toekomstige concepten, Iconisch, Innovatie, Modern werken, Duurzaamheid, Visie
nl_NLDutch
en_USEnglish es_ESSpanish nl_NLDutch